Ο Κώστας Φορτούνης μπορεί να έχει δεχτεί την «κίτρινη κάρτα» του Πάουλο Μπέντο, όμως ίσως να μην είναι αυτός που περνάει τις πιο δύσκολες στιγμές στον Ρέντη… Υπάρχουν και κάποιοι άλλοι παίκτες που αρέσουν μεν στον προπονητή, αλλά αντιμετωπίζουν την προκατάληψη των οπαδών του Ολυμπιακού και προσπαθούν να «γυρίσουν το παιχνίδι».
Εκείνος που έχασε πρώτος τη μάχη ήταν ο αρχηγός της ομάδας Γιάννης Μανιάτης. Το καλοκαίρι που μας πέρασε επέστρεψε από τον δανεισμό του στη Σταντάρ Λιέγης, αλλά η συμμετοχή του στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ με τη Χάποελ Μπερ Σεβά συνδέθηκε με την απογοητευτική εικόνα της ομάδας που προκάλεσε και τον αποκλεισμό και η συνέχεια της ιστορίας είναι γνωστή σε όλους μας.
Πέραν όμως του Μανιάτη, υπάρχει μια πεντάδα ποδοσφαιριστών που βρίσκεται στην ίδια μοίρα και προσπαθεί να αλλάξει τις εντυπώσεις κερδίζοντας και πάλι τους οπαδούς της ομάδας.
Αυτός που όπως φαίνεται βγαίνει κερδισμένος από τη συγκεκριμένη διαδικασία και με τη συμπεριφορά του δείχνει τον δρόμο και στους υπόλοιπους είναι ο Ιντέγε Μπράουν.
Πέρσι ο Νιγηριανός περιορίστηκε στον ρόλο του «χαμάλη» και ακολουθώντας την κίνηση του «μέσα-έξω» από την περιοχή έδωσε την ευκαιρία στον Κώστα Φορτούνη να αναδειχτεί πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος με 18 γκολ.
Τούτη τη φορά όμως ο Ιντέγε, γνωρίζοντας ότι ο «διάσημος» Καρντόσο βρίσκεται στην «αναμονή», αποφάσισε να δουλέψει για τον εαυτό του και έχοντας καλύτερη τροφοδοσία έχει πετύχει μέχρι τώρα τέσσερα γκολ στο πρωτάθλημα και ένα στα προκριματικά του Γιουρόπα, στο δεύτερο ματς με την Αρούκα.
Από τους παίκτες που έχουν σταθερή απόδοση, χωρίς να φτάνει ποτέ σε τοπ επίπεδο αλλά ούτε και να πέφτει σε πολύ χαμηλά στάνταρ, είναι ο Σεμπά, ασχέτως αν δεν αναγνωρίζεται η προσφορά του.
Ο Βραζιλιάνος καλύπτει την αριστερή πτέρυγα της επίθεσης φροντίζοντας να μην αφήνει ακάλυπτο και τον μπακ (Ντε λα Μπέγια, στη συγκεκριμένη περίπτωση), ενώ με την παράλληλη κίνηση που επιχειρεί στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας έχει πετύχει το πολύτιμο εκτός έδρας γκολ με την Αρούκα και έχει σκοράρει και στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος.
Το δίδυμο στο κέντρο της άμυνας, το οποίο συνθέτουν οι Μποτία και Ντα Κόστα, δεν εμπνέει ιδιαίτερη σιγουριά στους φίλους του Ολυμπιακού, όμως κανείς δεν εξετάζει το γεγονός ότι οι «ερυθρόλευκοι» παίζουν πολύ ψηλά την άμυνά τους και αυτό έχει αποτέλεσμα οι δύο στόπερ να μένουν αρκετές φορές εκτεθειμένοι στο ένας εναντίον ενός σε ανοιχτό χώρο και σε φάση που έχει το πλεονέκτημα ο αντίπαλος.
Ο Ντιόγκο Φιγκέιρας είναι ο πέμπτος της παρέας που με την παρουσία του στα ματς με τους Ισραηλινούς έφτασε πολύ κοντά στην αίθουσα των… αναχωρήσεων, αλλά ο ερχομός του Πάουλο Μπέντο λειτούργησε ευεργετικά για αυτόν και όχι μόνο έμεινε, αλλά άρχισε να δείχνει ότι μπορεί να σταθεί, ασχέτως αν η χρονιά είναι όλη μπροστά μας…
