Πόσους παίκτες θα προλάβει να φέρει και να πουλήσει ο Ολυμπιακός μέχρι μεθαύριο το βράδυ; Η αλήθεια είναι ότι οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται σε «πλήρη δραστηριότητα», πλην όμως οι υποθέσεις που ασχολούνται δεν είναι, όπως φαίνεται, και τόσο απλές.
Ο επιθετικός της Αστον Βίλα, Τζόρνταν Αγιού, είναι ο τελευταίος που ανέβηκε ψηλά στην ατζέντα του Ολυμπιακού από τη στιγμή που υποχώρησαν οι πιθανότητες για την απόκτηση του Οσκαρ Καρντόσο από την Τραμπζονσπόρ.
Ο Γκανέζος φορ που μπορεί να παίξει και στις άκρες έχει ξεκινήσει με τη Βίλα στην Τσάμπιονσιπ, αλλά στον Πειραιά εκτιμούν ότι υπάρχει πρόσφορο έδαφος για να έρθει στον Ρέντη, ενώ δεν κλείνουν και καμία από τις άλλες υποθέσεις, ιδίως αυτή του Βραζιλιάνου Νιλμάρ, ο οποίος θεωρητικά βρίσκεται ακόμη στη διαπραγμάτευση με την Αλ Νασρ για τη διακοπή της συνεργασίας τους.
Γίνεται παιχνίδι με τον χρόνο όμως για τον Ολυμπιακό τα περιθώρια στενεύουν και στο μεθαυριανό φιλικό με τον Λεβαδειακό στο «Καραϊσκάκη» τα νέα πρόσωπα θα είναι ο Μάρκο Μάριν και ο Ταρίκ Ελιουνούσι.
Ο τελευταίος υπέγραψε και ανακοινώθηκε την προηγούμενη Παρασκευή και αναμένεται να αποτελέσει επιλογή για τις πτέρυγες. Δεν αποκλείεται να αντικαταστήσει τον Σεμπά, αν προκύψει πρόβλημα με τις θέσεις των ξένων, ενώ υπό παραχώρηση βρίσκονται και οι Πουλίδο, Μιλιβόγεβιτς, Σιόβας.
Για τον Μεξικανό ενδιαφέρονται σοβαρά η Τσίβας αλλά και η Εσπανιόλ, για τον Σέρβο υπάρχει η εκτίμηση ότι έχει πρόταση από τη Ρωσία και ο Ελληνας αμυντικός απασχολεί την Μπέτις, του γνωστού μας από τη θητεία του στην ΑΕΚ Γκουστάβο Πογέτ.
Εκτός του Σιόβα ο Ολυμπιακός έχει τη διάθεση να εξετάσει και προτάσεις για τους Ντα Κόστα και Μποτία, αν και εφόσον προκύψουν, όμως το θέμα είναι ποιους θα φέρει.
Ο Μαουρίτσιο πάει προς Ρωσία, ο Λέσκοτ έρχεται στην Ελλάδα αλλά για την ΑΕΚ και απομένουν οι Αντερλάν Σάντος και Τζιανκάρλο Γκονζάλες, με τους οποίους εξακολουθεί να ασχολείται ο Ολυμπιακός, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν κι άλλες επιλογές.
Γενικώς η διάθεση του Ολυμπιακού είναι να αλλάξει αρκετούς παίκτες από τον βασικό κορμό της ενδεκάδας του αυτή τη φορά, και αυτό εμπεριέχει κι ένα ρίσκο, καθώς ναι μεν δεν παίζεται πρωτάθλημα αλλά τα ματς για τον όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ ξεκινούν στα μέσα του Σεπτέμβρη.
Λίγο νωρίτερα, στις 10 του επόμενου μήνα ολοκληρώνεται και η προθεσμία για τις μεταγραφές των παικτών που έχουν μείνει ελεύθεροι στην τρέχουσα περίοδο και δεν αποκλείεται οι «ερυθρόλευκοι» να εξαντλήσουν κι αυτά τα περιθώρια.
Με απλά λόγια ο Πάουλο Μπέντο θα υποχρεωθεί να δουλέψει με μια καινούργια ομάδα και όπως γίνεται αντιληπτό, θα χρειαστεί και κάποιο χρονικό διάστημα για να φτάσει σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο.
Η «υπομονή» όμως παραμένει άγνωστη λέξη στα γήπεδα της χώρας μας, και αυτό δεν ισχύει μόνο για την περίπτωση του Ολυμπιακού…
