Η ΑΕΚ δεν άφησε ανεκμετάλλευτη την ευκαιρία να πάρει «εκδίκηση» για την πρόσφατη ήττα της αλλά και για να διατηρήσει επαφή με την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα των πλέι οφ της Super League.
Με σκορ 3-1, η Ένωση επικράτησε του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ, φτάνοντας έτσι τους 8 βαθμούς, δύο λιγότερους από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ, τον οποίο αντιμετωπίζει στην επόμενη αγωνιστική – με το ντέρμπι των Δικεφάλων να φαίνεται πως θα κρίνει και την πρωτιά στο «μίνι» πρωτάθλημα των τεσσάρων ομάδων.

Από την πλευρά του, ο Παναθηναϊκός δεν βγήκε οριστικά εκτός κορυφής, όμως ήδη είναι τρεις βαθμούς πίσω από τον Δικέφαλο του βορρά, τον οποίο θα αντιμετωπίσει στην Τούμπα κατά την τελευταία αγωνιστική των πλέι οφ.
Στο σημερινό παιχνίδι, η ΑΕΚ μπήκε με γκολ από τα… αποδυτήρια, καθώς μόλις στο 5ο λεπτό ο Γιόχανσον της έδωσε το προβάδισμα στο σκορ. Από το σημείο εκείνο, η ΑΕΚ οπισθοχώρησε, με τον Παναθηναϊκό να έχει τη εδαφική υπεροχή, χωρίς όμως να τη μετουσιώνει σε γκολ.

Ό,τι δεν κατάφερε ο Παναθηναϊκός, το πέτυχε η ΑΕΚ σε μία αντεπίθεσή της στο 40΄, με τον Μπαρμπόσα να δίνει προβάδισμα δύο τερμάτων στους γηπεδούχους. Και σαν να μην έφτανε αυτό για τον Παναθηναϊκό, ο Βιγιαφάνιες αντίκρισε την κόκκινη κάρτα στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, αφήνοντας τους «πράσινους» με αριθμητικό μειονέκτημα για ένα ολόκληρο ημίχρονο.
Στην αρχή της επανάληψης, ο Παναθηναϊκός επέστρεψε φουριόζος, έτοιμος να τα παίξει όλα για όλα, διεκδικώντας τουλάχιστον τον βαθμό της ισοπαλίας. Το γκολ του Λέτο στο 54ο λεπτό έδωσε προσωρινές ελπίδες στους «πράσινους», προτού ο Μπαρμπόσα τελειώσει ουσιαστικά (και οριστικά) το παιχνίδι στο 69ο λεπτό, με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα.

Οι συνθέσεις των ομάδων:
ΑΕΚ: Ανέστης, Γκάλο, Λαμπρόπουλος, Κολοβέτσιος, Ντίντακ, Σιμόες, Γιόχανσον, Αραβίδης (59′ Μπακάκης), Μάνταλος (90+1′ Τζανετόπουλος), Μπαρμπόζα, Τζιμπούρ (79′ Πέκχαρτ)
Παναθηναϊκός: Στιλ, Μέστο, Ταυλαρίδης, Μολέντο, Νάνο, Κουτρουμπής (42′ Λέτο), Ζέκα, Λουντ (88′ Κλωναρίδης), Βιγιαφάνιες, Μπεργκ, Μπουμάλ (46′ Αμπέντ)
Η βαθμολογία των πλέι οφ (σε 4 από 6 αγώνες):
- ΠΑΟΚ… 10
- ΑΕΚ… 8
- Παναθηναϊκός… 7
- Πανιώνιος… 1
