Η αντίδραση της ομάδας του ΠΑΟΚ στην αλλαγή προπονητή ήταν κάτι παραπάνω από θετική και απόδειξη είναι τόσο το 6-0 (συγκομιδή γκολ), όσο και η εικόνα του «δικεφάλου» στα δύο πρώτα ματς με τον Βλάνταν Ιβιτς στον πάγκο.
Η ικανοποίηση που υπάρχει εκφράστηκε και στο μήνυμα του Ιβάν Σαββίδη, μέσω του Λούμπος Μίχελ, στους ποδοσφαιριστές αμέσως μετά την ολοκλήρωση του αγώνα της Κυριακής: «Συγχαρητήρια σε όλους σας. Κάνατε πολύ καλό παιχνίδι, συνεχίζουμε έτσι για να πάμε στα πλέι οφ και να πάρουμε την πρώτη θέση».
Οι επόμενες μέρες δεν δίνουν την ευκαιρία στον Ιβιτς να συνεχίσει να δουλεύει όπως θα ήθελε πάνω στο πλάνο που έχει αρχίσει να εφαρμόζει εδώ και δύο εβδομάδες, καθώς θα του λείπουν αρκετοί παίκτες λόγω εθνικών ομάδων. Κυρίως παίκτες που δεν είχαν αγωνιστεί καθόλου (Μακ, Σάμπο) ή ελάχιστα (Ροντρίγκες) στα δύο παιχνίδια που έχει ο ίδιος το τιμόνι του ΠΑΟΚ στα χέρια του.
Την ίδια ώρα, πάντως, ο Λούμπος Μίχελ κάνει προεργασία και για την επόμενη αγωνιστική περίοδο.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Εφ.Συν.», ο Σλοβάκος πρόεδρος της ΠΑΕ στο ταξίδι του στην Ισπανία είχε τετ α τετ με ορισμένους ατζέντηδες, με τους οποίους μίλησε για παίκτες, αλλά και προπονητές, υποψήφιους να αναλάβουν την ομάδα το καλοκαίρι (πρώτη επιλογή παραμένει πάντα ο Σάντος).
Ειδικότερα για το θέμα των παικτών, είναι ξεκάθαρη η πρόθεση ο ΠΑΟΚ να βρει έμπειρους, με προσωπικότητα, που θα στηρίξουν το νεανικό σύνολο που έχει στηθεί από το καλοκαίρι.
Επιπλέον, ο Σλοβάκος βετεράνος διαιτητής έχει μιλήσει με τον Ιβάν Σαββίδη για το ενδεχόμενο να βρεθεί και τεχνικός διευθυντής.
Η κουβέντα, ωστόσο, δεν έχει καταλήξει σε συγκεκριμένες αποφάσεις, αν δηλαδή ο ΠΑΟΚ θα ψάξει έναν άνθρωπο τύπου Αρνεσεν που θα πάρει πάνω του όλα τα αγωνιστικά ζητήματα ή θα πάει στη λύση ενός στελέχους που θα λειτουργεί ως συνεργάτης του Μίχελ.
