Για κάποιον… ανεξήγητο λόγο, ο Βενσάν Κομπανί ενθουσιάστηκε με το 4-0 της Μάντσεστερ Σίτι κόντρα στην ουραγό Αστον Βίλα και έδωσε σύνθημα αντεπίθεσης για το πρωτάθλημα! Η ομάδα του Βέλγου αμυντικού βρίσκεται δέκα βαθμούς πίσω από τη Λέστερ, αλλά έχει και ένα ματς λιγότερο, αυτό απέναντι στη Νιουκάστλ.
Πιο σημαντικό, πάντως, για τους «πολίτες» είναι να κρατήσουν μια θέση στην πρώτη τετράδα. Σε πρώτη φάση μπορούν να προσπεράσουν την Αρσεναλ, όμως ο ανταγωνισμός μεγαλώνει. Παρά την ήττα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από τη Γουέστ Μπρομ, υπάρχουν δύο ομάδες που έρχονται με… φόρα. Μάλιστα, αυτή την αγωνιστική τόσο η Γουέστ Χαμ όσο και η Λίβερπουλ νίκησαν με ανατροπές, που είχαν άρωμα Ευρώπης.
Τα «σφυριά» έπαιζαν εκτός με την Εβερτον και γρήγορα βρέθηκαν πίσω με 2-0. Με εντυπωσιακή αντεπίθεση στο τελευταίο δεκάλεπτο, οι Λονδρέζοι πέτυχαν τρία γκολ (!) και πήραν σπουδαία νίκη.
Χθες, και η Λίβερπουλ βρέθηκε να χάνει από την Κρίσταλ Πάλας, έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Μίλνερ, αλλά επικράτησε με 2-1 χάρη σε γκολ στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων.
Σκόρερ ήταν ο Μπεντέκε, με πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος. Μόνο που, σύμφωνα με όσα είδαμε από τα ριπλέι, δεν υπήρχε καμία παράβαση στη συγκεκριμένη φάση…
«Ο Μπεντέκε έπεσε λες και τον πυροβόλησαν. Δεν νομίζω ότι δίνεις τέτοιο πέναλτι» τόνισε ο τεχνικός της Πάλας, Αλαν Πάρντιου, που δεν μπόρεσε όμως να εξηγήσει πώς η ομάδα του έχει μείνει δώδεκα αγωνιστικές δίχως νίκη. Ο Γιούργκεν Κλοπ ασχολήθηκε περισσότερο με τις επικείμενες μάχες κόντρα στη Γιουνάιτεντ για το Γιουρόπα Λιγκ. Η ομάδα του ανέκτησε γρήγορα την ψυχολογία της, εν αντιθέσει με τους «κόκκινους διάβολους».
Σχεδόν ανύπαρκτοι χθες, χωρίς επιθετική φαντασία και με αποβολή του Μάτα από το 27ο λεπτό, με τον Ισπανό να δέχεται δύο κίτρινες κάρτες μέσα σε τρία λεπτά!
