Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Ακόμα και σε αγώνες ανάμεσα σε μεγάλες ομάδες όπως η Νάπολι και η Ιντερ, τα νεύρα μπορεί να τεντωθούν και η κατάσταση να εκτραχυνθεί. Ετσι έγινε και προχθές το βράδυ στο «Σαν Πάολο», όταν η Ιντερ νίκησε με 2-0 στο τέλος και κάπως έτσι προκλήθηκε λεκτική κόντρα ανάμεσα στους προπονητές των δύο ομάδων.

Οπως μάθαμε, ο τεχνικός των ηττημένων Μαουρίτσιο Σάρι αποκάλεσε τον συνάδελφό του, Ρομπέρτο Μαντσίνι, «π…η» και… «φτωχοπ…»! Ο τεχνικός των Μιλανέζων απάντησε λέγοντάς τον «μαλ…», οι δυο τους τα είπαν κατ’ ιδίαν στα αποδυτήρια και όλα έδειχναν πως το θέμα θα έληγε εκεί, δίχως να πάρει διαστάσεις.

Ομως, ο Μαντσίνι αποφάσισε να βγάλει το ζήτημα στη φόρα και αυτή τη στιγμή όλη η Ιταλία ασχολείται με το φλέγον περιστατικό:

«Ο Σάρι είναι ρατσιστής και τέτοιοι άνθρωποι πρέπει να εκδιωχθούν από το ποδόσφαιρο. Ρώτησα τον τέταρτο διαιτητή γιατί έδωσε τόσες πολλές καθυστερήσεις και ξαφνικά ο Σάρι άρχισε να με βρίζει. Θα ήμουν περήφανος για τους χαρακτηρισμούς αυτούς, αν όντως προέρχονταν από έναν κανονικό άνθρωπο. Ο Σάρι είναι 57 ετών και η συμπεριφορά του ήταν ντροπιαστική. Στην Αγγλία, όπου έχω δουλέψει, αυτός ο ομοφοβικός τύπος δεν θα είχε καμία θέση στο ποδόσφαιρο».

Οπως είναι λογικό, αμέσως μετά, ρωτήθηκε και ο Σάρι για το συμβάν:

«Τέτοια περιστατικά γίνονται στην ένταση ενός αγώνα. Του ζήτησα συγγνώμη στα αποδυτήρια, κάτι που δεν έκανε αυτός σε μένα. Οσα πράγματα γίνονται σε ένα γήπεδο, δεν συνεχίζονται και μετά. Δεν θυμάμαι καν τι του είπα, είναι πιθανό να τον έβρισα, όπως λέει. Είχε ανέβει η αδρεναλίνη μου, οπότε δεν μπορώ να είμαι κατηγορηματικός. Δεν έχω τίποτα προσωπικό με τον Μαντσίνι, ήταν μια διένεξη που κράτησε δέκα δευτερόλεπτα και φυσικά δεν είμαι ομοφοβικός, όπως με κατηγόρησε δημόσια».

Οταν ηρέμησαν κάπως τα πνεύματα, ο Σάρι επανήλθε με νέες δηλώσεις: «Ο κόσμος με κατηγορεί για ομοφοβικό και ρατσιστή παντού. Κι ο Μαντσίνι με είπε “κωλόγερο”, κάτι που μπορώ και εγώ να το θεωρήσω ρατσιστικό. Για να ξέρετε, έχω αρκετούς γκέι φίλους, οπότε οι ισχυρισμοί δεν υφίστανται».

Ο Σάρι αντιμετωπίζει ποινή από δύο αγωνιστικές ώς δύο μήνες.