Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Εφιαλτικό ξεκίνημα! Δύο ζώνες άμυνας με συνολικά οκτώ παίκτες χρησιμοποίησε ο Μάρκο Σίλβα στο «Αλιάνζ Αρίνα» αλλά ο Ολυμπιακός γνώρισε βαριά ήττα από την Μπάγερν με 4-0!

Τέσσερις στην ευθεία μπροστά από τον Ρομπέρτο, τους Ελαμπντελαουί, Ντα Κόστα, Σιόβα και Μαζουακού, τρεις στον άξονα, τους Κασάμι, Μιλιβόγεβιτς και Καμπιάσο, και δύο από τους πιο ανασταλτικούς παίκτες που διαθέτει για τις πτέρυγες, τους Πάρντο και Σεμπά (στην κορυφή της επίθεσης έμεινε ο Ιντέγε) χρησιμοποίησε ο Μάρκο Σίλβα και στο 20λεπτο το σκορ είχε πάει στο 3-0!

Το ματς εξελίχθηκε σε ανελέητο μονότερμα των παικτών του Πεπ Γουαρδιόλα, που λες και «κολλούσαν» την μπάλα στα πόδια τους, έφταναν με χαρακτηριστική άνεση μπροστά από την ερυθρόλευκη εστία και σκόραραν όποτε ήθελαν.

Τούτη τη φορά ούτε ο Ρομπέρτο μπόρεσε να κάνει θαύματα, απεναντίας είχε ευθύνη στο πρώτο γκολ στο 8’, όταν απέκρουσε ασθενώς το σουτ του Μπόατενγκ και ο επερχόμενος Ντάγκλας Κόστα άνοιξε το σκορ (1-0).

Στο 16΄ έγινε πάλι το… απίθανο, αφού από το σουτ του Κομάν η μπάλα έμεινε στο πόδι του Λεβαντόφσκι, που δεν δυσκολεύτηκε να σκοράρει έχοντας φάτσα την εστία (2-0).

Και στο 20’ οι Γερμανοί άλλαξαν με ευκολία την μπάλα και τελικά ο σκόρερ ήταν ο Μίλερ (ο οποίος στο ξεκίνημα της φάσης ήταν σε θέση οφσάιντ) που αξιοποίησε το «πάρε, βάλε» του Ρόμπεν (3-0).

Ο Ολυμπιακός μπόρεσε να απειλήσει στο 43’ αλλά το σουτ φάουλ του Μιλιβόγεβιτς έφυγε λίγο έξω από την εστία του Νόιερ.

Ακόμη και στο δεύτερο μισό, όπου η Μπάγερν έμεινε με έναν παίκτη λιγότερο από το 53΄ (ανατροπή του Ιντέγε από τον Μπαντστούμπερ), δεν μπόρεσε να αντιδράσει ο Ολυμπιακός, ούτε καν όταν έκανε τις αλλαγές περνώντας στο ματς τον Φορτούνη και τον Ερνάνι ο Σίλβα.

Το γκολ ήρθε και πάλι από την Μπάγερν με κεφαλιά του Κομάν στο 70’ που πρόλαβε την έξοδο του Ρομπέρτο (4-0)!

Οπως και να έχει, οι «ερυθρόλευκοι» θα παίξουν τη ζαριά τους για την πρόκριση στις 16 ομάδες του Champions League στο τελευταίο ματς με την Αρσεναλ και μάλιστα με πολύ καλές προοπτικές, αφού, εκτός από την ισοπαλία, θα πετύχουν τον στόχο τους ακόμη και με ήττα με ένα γκολ διαφορά, από τη στιγμή που έχουν επικρατήσει με 3-2 στο πρώτο ραντεβού του Εμιρέιτς…

Σίλβα: «Δεν μου άρεσαν κάποια πράγματα»

«Η ήττα μας ήταν δίκαιη. Η Μπάγερν ήταν καλύτερη στον αγωνιστικό χώρο. Είναι μία ομάδα από τις καλύτερες στον κόσμο και γι’ αυτό κερδίζει όλους τους αντιπάλους, όμως υπάρχουν κάποια πράγματα που δεν μου άρεσαν και θα τα κρατήσω για τον εαυτό μου και τους παίκτες. Πρέπει να συζητήσω μαζί τους. Αναφέρομαι κυρίως στον τρόπο που δεχτήκαμε τα δύο πρώτα γκολ» υπογράμμισε ο Μάρκο Σίλβα μετά το τέλος του χθεσινού αγώνα και τόνισε:

«Είμαστε στη θέση που είμαστε και θα συνεχίσουμε να σκεφτόμαστε το τελευταίο ματς με την Αρσεναλ. Εχουμε σκοπό να διεκδικήσουμε τον βαθμό που χρειαζόμαστε για να προκριθούμε. Είναι κάτι που θα το κάνουμε στην έδρα μας. Υπάρχει αυτό το μικρό πλεονέκτημα, το γεγονός ότι παίζουμε στην Ελλάδα και έχουμε τη στήριξη του κόσμου μας. Εχουμε χρόνο για να προετοιμάσουμε το παιχνίδι και να διεκδικήσουμε την πρόκριση».

Από την πλευρά του ο Ομάρ Ελαμπντελαουί υπογράμμισε:

«Ξέραμε ότι θα είναι δύσκολο, ξέραμε ότι έπρεπε να ήμασταν καλύτεροι για να έχουμε ελπίδες, αλλά δεν ήμασταν καλοί και τιμωρηθήκαμε. Είμαστε πολύ δυνατοί στο γήπεδό μας, είναι στο χέρι μας να πάρουμε την πρόκριση. Η δουλειά μας είναι να πάρουμε έναν βαθμό και θα το κάνουμε».

YOUTH LEAGUE

Τα ρέστα του με Αρσεναλ

Ζωντανές διατήρησε τις ελπίδες για πρόκριση στην επόμενη φάση του Youth League ο Ολυμπιακός μετά τη νίκη του επί της Μπάγερν στο Μόναχο με 1-0. Το γκολ των «ερυθρολεύκων» πέτυχε ο Μανθάτης στο 50’ και πλέον το εισιτήριο θα κριθεί στην τελευταία αγωνιστική στις 9 Δεκεμβρίου εναντίον της Αρσεναλ. Στο άλλο ματς του ομίλου, η ομάδα του Λονδίνου έχασε με 2-1 στην έδρα της από την Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Για τον Ολυμπιακό έπαιξαν οι: Κατσιμήτρος, Νικολάου, Βατουσιάδης, Τόλι, Σάλιακας, Μεγαρίτης, Μανθάτης, Πλέγας (75’ Ρέτσος), Λάτσι (84’ Λάμπρου), Κιρτζιαλίδης (62’ Βρουσάι), Χαντζάρας.