Ο Αντρέ Ορτα προβάλλει αυτή τη στιγμή ως ο επικρατέστερος να ξεκινήσει αντί του Τσικίνιο στο κυριακάτικο ντέρμπι του πρωταθλήματος με τον ΠΑΟΚ. Ο Μεντιλίμπαρ θέλει πάντα να κρατάει μια λύση για αλλαγή του ρυθμού στον πάγκο και στην προκειμένη περίπτωση τον ρόλο αυτό αναμένεται να παίξει ο Κωστούλας, ο οποίος μάλιστα είχε πετύχει και το παρθενικό του επαγγελματικό γκολ στο ματς της Τούμπας. Εάν τελικά προκριθεί η λύση Ορτα, τότε το πιθανότερο είναι να παίξει δεξί μπακ ο Κοστίνια και μεσοεπιθετικός ο Ροντινέι, αλλιώς ο Βραζιλιάνος θα μείνει στη θέση του. Φυσικά μέχρι να έρθει η Κυριακή, ο Βάσκος τεχνικός θα επεξεργαστεί όλα τα σενάρια, με δεδομένο ότι ακολουθεί τρεις μέρες αργότερα και ο εντός έδρας αγώνας πρώτος ημιτελικός του Κυπέλλου με την ΑΕΚ. Και στα δυο ματς αναμένεται να χρησιμοποιηθεί ο Μουζακίτης, που ξεκουράστηκε στις Σέρρες, ενώ στο κέντρο της άμυνας, λόγω της απουσίας του Ρέτσου, για το ματς με τον ΠΑΟΚ ο Πιρόλα έχει περισσότερες πιθανότητες από τον Μπιανκόν, ο οποίος προορίζεται για το παιχνίδι με την ΑΕΚ, με τον Κάρμο να είναι σταθερός. Φυσικά και για τα δυο αυτά ματς το sold out βρίσκεται προ των πυλών.
Παρεμπιπτόντως, δημοσιεύματα ανέφεραν ότι η Σπαρτάκ Μόσχας, μετά την απόκτηση του Λιβάι Γκαρσία, ήθελε και τον Σαντιάγκο Εσε από τον Ολυμπιακό. Ωστόσο ο 23χρονος Αργεντινός μέσος είναι βασικό γρανάζι της«ερυθρόλευκης» μηχανής, που έχει ως βασικότερο στόχο το πρωτάθλημα και δεσμεύεται με συμβόλαιο μέχρι το 2028. Συν τοις άλλοις τα χρονικά περιθώρια ήταν στενά αφού η μεταγραφική περίοδος στη Ρωσία ολοκληρώθηκε με την εκπνοή της 20ής Φεβρουαρίου.
Την Τετάρτη 5 Μαρτίου (16.30) στην Αυστρία θα αντιμετωπίσει η Κ19 του Ολυμπιακού τη Στουρμ Γκρατς για τη φάση των «16» του Youth League, του οποίου κάτοχοι είναι οι Πειραιώτες.
