Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Ούτε ο Ιγκορ Τούντορ είχε κρύψει παραμονές του χθεσινού ντέρμπι τη σημασία που είχε για τον ίδιο και τους παίκτες του. Ο ΠΑΟΚ ΕΠΡΕΠΕ να κερδίσει -και δεν είναι υπερβολή ο τρόπος που το θέτουμε- για να δείξει ότι βαδίζει σε σωστό δρόμο, βάσει της επένδυσης πολλών εκατομμυρίων που έχει κάνει αυτό το καλοκαίρι.

Αποδείχθηκε ότι η απαίτηση για νίκη «σώνει και καλά» κόντρα στον Παναθηναϊκό ήταν απόλυτα λογική, αφού ο Δικέφαλος φανέρωσε διαφορά ποιότητας σε πολλούς τομείς.

Κυρίως σ’ αυτόν της ταχύτητας, καθώς ο Γκάρι Ροντρίγκες, ο Ζάιρο Ντα Σίλβα και ο Ρόμπερτ Μακ έκαναν ό,τι ήθελαν τους αργοκίνητους στόπερ και μέσους του Παναθηναϊκού.

Ειδικά, ο 25χρονος από το Πράσινο Ακρωτήρι πήρε ουσιαστικά τον ΠΑΟΚ στις πλάτες του στα πρώτα 45΄.

Κέρδισε το πέναλτι (ήταν ανατροπή από τον Ταυλαρίδη εκτός περιοχής, αλλά η αλήθεια είναι ότι η τρομερά γρήγορη κίνηση του Ροντρίγκες… δίνει ένα μικρό άλλοθι στον Αρετόπουλο και στον πρώτο βοηθό του, Τουμπακάρη, για τη λανθασμένη υπόδειξή τους.

Στη συνέχεια, πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ μετά από άψογο συνδυασμό και μέχρι το φινάλε του αγώνα ήταν ο μεγάλος μπελάς για τον Αναστασίου και τους αμυντικούς του.

Φυσικά, ο ΠΑΟΚ δεν έγινε υπερομάδα μετά η χθεσινή νίκη, αλλά έδειξε στον μόνιμο αντίπαλό του για τη δεύτερη θέση τα τελευταία χρόνια, τον Παναθηναϊκό, ότι το έργο του δεν θα είναι τόσο εύκολο όσο πέρυσι.

Για την ακρίβεια, η εικόνα που βγάζει ο ΠΑΟΚ και η οικονομική δυνατότητα που διαθέτει ο Σαββίδης ώστε να κάνει ακόμη πιο δυνατό το σύνολο που δημιουργούν από το καλοκαίρι Τούντορ και Αρνεσεν μάλλον καθιστούν τον Δικέφαλο φαβορί.

Αυτό, προφανώς, έχει αρχίσει και το αντιλαμβάνεται πολύ καλά ο κόσμος της ομάδας, που πλέον προσφέρει εξαιρετικές εικόνες στη διάρκεια μεγάλων αγώνων και δεν ασχολείται και πολύ με τους αντιπάλους, όπως έκανε παλιότερα.

Χθες, μάλιστα, για να υποκαταστήσει το κενό, ειδικά στο τελευταίο ημίωρο του αγώνα, «ασχολιόταν» με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή, και την απόφασή του να προχωρήσει στην έκδοση της κάρτας φιλάθλου, κάτι με το οποίο αντιδρούν οι οργανωμένοι οπαδοί όλων των ομάδων.

Συνοψίζοντας, ο ΠΑΟΚ κέρδισε όχι μόνο τον Παναθηναϊκό, αλλά και πολύτιμο χρόνο για να δουλέψει ήρεμα (κυρίως ο Ιγκορ Τούντορ που δεχόταν μεγάλη πίεση τελευταία) και να βελτιώσει ακόμη περισσότερο τη φετινή του ομάδα.

Ηθελε κι άλλο γκολ ο Τούντορ

Ο Ιγκορ Τούντορ ήταν ικανοποιημένος από την εμφάνιση της ομάδας του, αλλά εκνευρισμένος που χάθηκε η ευκαιρία για ένα σκορ ιστορικού χαρακτήρα κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Δεν μου άρεσε πολύ η νοοτροπία, αλλά ήταν και λογικό μετά το 3-0. Το πέναλτι που κάναμε μας προκάλεσε λίγη νευρικότητα. Επρεπε μετά το 3-0 να ελέγχουμε το ματς και να έχουμε καλύτερη αντίδραση.

Χαρούμενος δήλωσε και ο Ροντρίγκες, MVP του ματς, που όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει το αν ο ΠΑΟΚ έγινε φαβορί για τη δεύτερη θέση, σημείωσε: «Παιχνίδι παιχνίδι και βλέπουμε».

Δεν μίλησε για Αρετόπουλο

Δεν θέλησε να «απαντήσει» στα λεγόμενα της ΠΑΕ Παναθηναϊκός για τον Αρετόπουλο ο Ιβάν Σαββίδης αποχωρώντας από την Τούμπα. Αρκέστηκε μόνο να πει:

Eίμαστε ευτυχισμένοι όχι μόνο γιατί πήραμε τους τρεις βαθμούς. Υπήρχε η αίσθηση ότι όλοι εμείς μαζί με τους φιλάθλους και μαζί με την ομάδα γίναμε ένα ενιαίο σύνολο. Και αυτό ήταν πολύ σημαντικό… Ο ΠΑΟΚ δείχνει το σωστό του πρόσωπο. Γι’ αυτό ακριβώς λέω πως στην Ελλάδα αργά ή γρήγορα θα δουν ποιος είναι ο ΠΑΟΚ.