Η ΑΕΚ έκανε ένα βήμα μπροστά για πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου, νικώντας 1-0 τον ΠΑΟΚ με γκολ του Λαμέλα στην κατάμεστη OPAP Arena, έχασε όμως -στο πρώτο ημίχρονο- μεγάλη ευκαιρία να πάει με πιο σημαντικό πλεονέκτημα στην Τούμπα, αφού απώλεσε ευκαιρίες που δεν… χάνονται και είδε τον Κοτάρσκι να βάζει «στοπ» στον Μαρσιάλ σε εκτέλεση πέναλτι. Μέχρι και το 1-0 του 53ου λεπτού, υπήρχε μόνο μία ομάδα στο γήπεδο, ωστόσο, από την ώρα που ο Σβαμπ και ο Σαμάτα πέρασαν στο ματς αντικαθιστώντας τους κακούς Καμαρά και Μπράντον, ο «δικέφαλος του Βορρά» ισορρόπησε και κατάφερε να μπει στο παιχνίδι. Οι φιλοξενούμενοι ολοκλήρωσαν το ματς με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Λόβρεν στις καθυστερήσεις, για σκληρό μαρκάρισμα στον Μάνταλο.
Ο Αλμέιδα επέλεξε ενδεκάδα με όλα τα επιθετικά του όπλα, ενώ ο Λουτσέσκου έβαλε τον Λόβρεν (και όχι τον Μιχαηλίδη) δίπλα στον Κεντζιόρα, ενώ προτίμησε τους Τάισον και Τόμας, τους οποίους είχε αφήσει εκτός πλάνου κόντρα στον Παναιτωλικό. Η ΑΕΚ μπήκε πιο κυριαρχικά στο παιχνίδι και προσπάθησε με σέντρες και κυρίως από στημένα να «φορτώσει» την περιοχή του Κοτάρσκι, με πρώτη καλή στιγμή την κεφαλιά άουτ του Λαμέλα στο 17’. Ο ΠΑΟΚ έδωσε πέναλτι-δώρο στην ΑΕΚ, καθώς από την ασυνεννοησία Μπάμπα-Κοτάρσκι, ο Λαμέλα τσίμπησε την μπάλα και ο Κροάτης τον ανέτρεψε. Ωστόσο, ο 24χρονος γκολκίπερ διόρθωσε με την επέμβασή του το λάθος το δικό του και του συμπαίκτη του. Μετά την επέμβαση, ο Χατζησαφί σκόραρε, αλλά το γκολ δεν μέτρησε γιατί ο Ιρανός είχε πατήσει στην περιοχή.
Στο γήπεδο συνέχισε να υπάρχει μόνο η ΑΕΚ και στο 30’ ο Λαμέλα έχασε… άχαστη ευκαιρία από πάσα του Πινέδα. Τον Αργεντινό συναγωνίστηκε ο Μουκουντί στην τελευταία φάση του ημιχρόνου σουτάροντας άουτ από πολύ κοντά. Η στατιστική του πρώτου μέρους τα έλεγε όλα για την εικόνα του ματς: 72-28 η κατοχή μπάλας και 9-0 τελικές για την ΑΕΚ.
Η πρώτη τελική του ΠΑΟΚ σε αντεπίθεση Καμαρά-Μπράντον ήρθε με την εκκίνηση του δευτέρου μέρους, ωστόσο η ΑΕΚ βρήκε το γκολ που δικαιούνταν από το πρώτο μέρος με κλέψιμο της μπάλας και συνεργασία Μαρσιάλ-Λαμέλα στο 53’. Η είσοδος Σβαμπ και Σαμάτα άλλαξε την εικόνα του ματς, καθώς ο ΠΑΟΚ βρήκε ισορροπία στο κέντρο, είχε πολύ καλή ευκαιρία με τον Μπάμπα στο 66’ και στο 71’ βρήκε δίχτυα με τον Σαμάτα. Ομως το γκολ δεν μέτρησε για οφσάιντ του Τανζανού στην αρχή της φάσης.
● Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ κατήγγειλε ότι ο ιδιοκτήτης των «κιτρινόμαυρων» μετά το τέλος του ματς μπήκε στα αποδυτήρια των φιλοξενούμενων, μιλώντας σε έντονο ύφος προς τον Λουτσέσκου. Για το θέμα τοποθετήθηκε ο Κυριάκος Κυριάκος, λέγοντας: «Τα όρια της γραφικότητας ξεπεράστηκαν και καταλαβαίνετε όλοι ποιον εννοώ. Πρέπει κάποιος να του πει ότι υπάρχουν όρια». Ο Λουτσέσκου λίγο μετά έκανε παράπονα για τη διαιτησία.
AEK (Μ. Αλμέιδα): Μπρινιόλι, Ρότα, Μήτογλου, Μουκουντί, Χατζισαφί, Γιόνσον, Περέιρα (81’ Φερνάντες), Πινέδα (80’ Μάνταλος), Λαμέλα (73’ Σιμάνσκι), Γκαρσία (65’ λ.τ. Πιερό), Μαρσιάλ.
ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε, Κετζιόρα, Λόβρεν, Μπάμπα, Οζντόεφ, Καμαρά (56’ Σβαμπ), Ζίβκοβιτς (75’ Ντεσπόντοφ), Κωνσταντέλιας, Τάισον (88’ Τισουντάλι), Μπράντον (56’ Σαμάτα).
ΣΚΟΡΕΡ: 53’ Λαμέλα
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σότσα (Ιταλία)
ΚΙΤΡΙΝΗ: 21’ Κοτάρσκι, 79’ Λόβρεν, 82’ Οζντόεφ
ΚΟΚΚΙΝΗ: 92’ Λόβρεν
Προβάδισμα πρόκρισης
Πανιώνιος – Αστέρας 0-2
Πολύ δύσκολα θα λείψει από τα ημιτελικά ο Αστέρας Τρίπολης, ο οποίος νίκησε χθες με 2-0 τον Πανιώνιο στο γήπεδο της Καλλιθέας. Οι γηπεδούχοι, αν και ομάδα της Super League 2, μπήκαν πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, όμως όσο περνούσε η ώρα τόσο οι Αρκάδες κέρδιζαν έδαφος. Φάσεις υπήρχαν εκατέρωθεν, αλλά το ματς κρίθηκε στο τέλος. Στο 80ό λεπτό, με ένα εξαιρετικό μονοκόμματο σουτ εκτός περιοχής ο Καλτσάς έκανε το 0-1. Οι Νεοσμυρνιώτες πάλεψαν για την ισοφάριση με μπροστάρηδες τους έμπειρους Τσερίσεφ – Σέμπα που μπήκαν αλλαγή, έκαναν σπουδαίες φάσεις, αλλά στο τέλος έχασαν και τα… λίγα. Στις καθυστερήσεις, από λάθος του Βενάρδου, ο Τζίμας κέρδισε πέναλτι και ο Μπαρτόλο ήταν ψύχραιμος για το 0-2. Ο νικητής αυτού του ζευγαριού θα παίξει (λογικά) με τον ΟΦΗ.
