Ούτε 15, ούτε 20, αλλά… 21 διαφορετικούς παίκτες χρησιμοποίησε ο Ματίας Αλμέιδα στα δύο τελευταία ματς της ΑΕΚ σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, αριθμός αν μη τι άλλο εντυπωσιακός και συνάμα σπάνιος.
Η ΑΕΚ πανηγύρισε μια σημαντική -τόσο για βαθμολογικούς όσο και για ψυχολογικούς λόγους- νίκη επί του Ατρόμητου, αλλά αυτό δεν αναιρεί το ότι ο Αργεντινός προπονητής προκάλεσε εκπλήξεις με τις επιλογές του. Το πλέον ενδεικτικό παράδειγμα; Ουδείς περίμενε την παρουσία του Μάνταλου και όχι του Πινέδα στο αρχικό σχήμα. Αλλά ο Ελληνας μέσος αποδείχτηκε ο κορυφαίος παίκτης του αγώνα και τον δικαίωσε πανηγυρικά.
Ο Αλμέιδα έκανε δέκα αλλαγές, όσες και την περασμένη Τετάρτη απέναντι στον Αρη, αλλά η Ενωση με 21 διαφορετικούς παίκτες στην ενδεκάδα της κατέκτησε τη νίκη και στα δύο αυτά ματς. Στο Περιστέρι πάντως ο Αργεντινός προπονητής επανέφερε κάποιες σταθερές με κυριότερη την τοποθέτηση του Λιβάι Γκαρσία στην κορυφή της επίθεσης και την παραμονή του Πιερό στον πάγκο. Το γεγονός αυτό έκανε την ΑΕΚ να φαίνεται πιο ορθολογική μέσα στο γήπεδο και όλες οι ενδείξεις συνηγορούν στο συμπέρασμα ότι από δω και πέρα μόνο σε ειδικές καταστάσεις οι δύο επιθετικοί θα συνυπάρξουν στην ενδεκάδα.
Η Ενωση πλέον στρέφει την προσοχή της στην επόμενη μάχη για το πρωτάθλημα, που είναι με τον Αστέρα Τρίπολης το προσεχές Σάββατο (9/11) στην «OPAP Arena» κεκλεισμένων των θυρών λόγω τιμωρίας. Είναι αυτονόητο ότι πρέπει πάση θυσία να κατακτήσει τους τρεις βαθμούς, καθώς στην επανέναρξη του πρωταθλήματος μετά τη διακοπή για τις εθνικές ομάδες θα μεταβεί στο Φάληρο για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό την Κυριακή 24 του μήνα.
