Η χθεσινή κόντρα κορυφής της Μπουντεσλίγκα μεταξύ της Αϊντραχτ και της Μπάγερν Μονάχου στη Φρανκφούρτη αποδείχθηκε ένα από τα πιο συναρπαστικά ματς της φετινής σεζόν, καθώς έληξε 3-3. Οι Βαυαροί προηγήθηκαν δύο φορές (1-0 και 3-2), όμως δεν μπόρεσαν να λυγίσουν τους «αετούς», που κατάφεραν να πετύχουν τρία γκολ στις μόλις τέσσερις ευκαιρίες που είχαν. Η ομάδα της Φρανκφούρτης διαθέτει ένα εντυπωσιακό όπλο, τον Ομάρ Μαρμούς, πρώτο σκόρερ της Μπουντεσλίγκα. Ο Αιγύπτιος πέτυχε χθες δύο τέρματα (μεταξύ τους, την ισοφάριση σε 3-3 στο 90+4’) και σέρβιρε την ασίστ στον Εκιτικέ για το 2-1 στο 35’. Τα γκολ της Μπάγερν πέτυχαν οι στόπερ Κιμ και Ουπαμεκανό, όπως και ο Ολίσε. Ομως δεν στάθηκαν αρκετά για τη νίκη. Παρεμπιπτόντως, αποχώρησε χωλαίνοντας από τον αγώνα ο Χάρι Κέιν και είναι αμφίβολη η συμμετοχή του στον αγώνα Αγγλίας-Ελλάδας την Πέμπτη.
Η πρωταθλήτρια Λεβερκούζεν πλήρωσε την ευρωπαϊκή κούραση, χάνοντας πολύτιμους βαθμούς. Πήρε πάντως πολύ νωρίς προβάδισμα δύο τερμάτων επί της νεοφώτιστης Χολστάιν με τους Μπονιφέις (4’) και Χόφμαν (8’) και όλα προανήγγελλαν ένα άνετο απόγευμα. Η ομάδα του Κιέλου όμως είχε διαφορετική άποψη. Μείωσε με τον Γκέσβιλ στο 45+5’, για να έρθει το εύστοχο πέναλτι του Αρπ (70’, 2-2). Οι παίκτες του Τσάμπι Αλόνσο δεν κατάφεραν να πετύχουν άλλο ένα «θαύμα» στις καθυστερήσεις. Ετσι χάλασε η τριπλή γιορτή της BayArena για τα 120ά γενέθλια του συλλόγου, τα δύο χρόνια από την έλευση του Βάσκου τεχνικού στη Λεβερκούζεν και τα 100 παιχνίδια του στον πάγκο των «ασπιρίνων».
Η Ντόρτμουντ, που προερχόταν από το εντυπωσιακό 7-1 επί της Σέλτικ στο Τσάμπιονς Λιγκ, παγιδεύτηκε στο Βερολίνο και έχασε 2-1 από την Ουνιόν.
Ο Κωνσταντίνος Κουλιεράκης πανηγύρισε την πρώτη νίκη του με τη φανέλα της Βόλφσμπουργκ, το εκτός έδρας 1-3 επί της Μπόχουμ, αγωνιζόμενος πάλι βασικός -συγκεκριμένα αριστερό στόπερ- στο 3-4-1-2 του Ραλφ Χαζενχίτλ. Οσο για τον Δημήτρη Γιαννούλη, ήταν ο καλύτερος παίκτης της Αουγκσμπουργκ στο νικηφόρο 2-1 επί της Γκλάντμπαχ.
