Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Εκτός από το Γερμανία – Ισπανία και ο δεύτερος σημερινός προημιτελικός κρύβει μεγάλο παρελθόν και εξίσου τεράστιο ενδιαφέρον. Από τη μία έχουμε τους Πορτογάλους που θέλουν να επαναλάβουν τον θρίαμβο του 2016. Τότε που μέσα στο Παρίσι νίκησαν τους Γάλλους και κατάκτησαν το Ευρωπαϊκό μέσα στο σπίτι τους. Με τον Φερνάντο Σάντος στον πάγκο, με υποδεέστερο ρόστερ και με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να αποχωρεί τραυματίας πολύ νωρίς.

Αντίθετα, οι «τρικολόρ» θέλουν να ξεχάσουν εκείνη τη βραδιά. Κι αν θέλουν σώνει και καλά να αναπολήσουν κάτι, θα πρέπει να πάνε τις μνήμες τους 18 χρόνια πίσω σαν σήμερα, 5 Ιουλίου του 2006. Στην ίδια χώρα, αλλά στην αντίθετη κατεύθυνση. Σήμερα το ματς γίνεται στο Αμβούργο, τότε εκείνος ο ημιτελικός του Μουντιάλ διεξήχθη στο Μόναχο. Και οι Γάλλοι νίκησαν με 1-0 παίρνοντας το εισιτήριο για τον τελικό με την Ιταλία.

Κι αν θέλουν να μείνουν σε επίπεδα EURO οι Γάλλοι, θα πρέπει να ταξιδέψουν νοερά στο 2000 και σε έναν άλλον ημιτελικό, των Βρυξελλών, όπου επικράτησαν με 2-1 στην παράταση με τους ηττημένους να έχουν φρικτά παράπονα από τη διαιτησία.

Αυτό που θέλουμε να πούμε είναι ότι και οι δύο ομάδες έχουν στο παρελθόν να επιδείξουν μεγάλες νίκες η μία επί της άλλης και απόψε μένει να φανεί ποιανής είναι η σειρά.

Ο προπονητής της Γαλλίας, Ντιντιέ Ντεσάν, αντιμετωπίζει έναν πονοκέφαλο για το σημερινό παιχνίδι. Ο κεντρικός μέσος Ραμπιό είναι τιμωρημένος και μένει να δούμε πώς θα τον αντικαταστήσει. Το επικρατέστερο σενάριο είναι να γυρίσει ο επιθετικός Γκριεζμάν σε ρόλο «8-10», να επανέλθει στην ενδεκάδα ο Ντεμπελέ και το σύστημα από 4-4-2 να πάει σε 4-3-3. Υπάρχει και το πιο ορθολογικό πλάνο να μπει στη μεσαία γραμμή ο Καμαβινγκά.