Δεν ήταν καλό νέο για τον Ολυμπιακό η είδηση της διακοπής της συνεργασίας της Πόρτο με τον Κονσεϊσάο. Κι αυτό γιατί η αποχώρησή του (οδεύει προς τη Μαρσέιγ) αναμένεται να προκαλέσει ντόμινο το οποίο δεν ευνοεί τους Πειραιώτες. Η διαφαινόμενη αποχώρηση του Πέπε είναι μια από αυτές τις συνέπειες, η οποία θα ανοίξει χώρο στο κέντρο της άμυνας για την επιστροφή του Κάρμο, ο οποίος ήταν ένας από τους στυλοβάτες της άμυνας στην κατάκτηση του Conference. Ο 25χρονος Πορτογάλος αμυντικός δεν είχε θέση επί Κονσεϊσάο και γι’ αυτό έφυγε. Κάτι που σημαίνει ότι αλλάζοντας το προπονητικό καθεστώς ο παίκτης μπορεί να βρει χώρο για να παίξει στην ομάδα που ανήκει. Συν βέβαια ότι τα 17 εκατομμύρια που προβλέπονται ως μπάι άουτ εξαγοράς του είναι ένα πολύ υψηλό ποσό. Φυσικά θα πρέπει πρώτα να περιμένει κανείς τις ζυμώσεις για την επόμενη μέρα στην πορτογαλική ομάδα, πλην όμως σε πρώτη φάση έμοιαζαν ως προειδοποίηση στους «ερυθρόλευκους» να έχουν κι αλλού τον νου τους για τη νευραλγική αυτή θέση.
Από εκεί και πέρα κάθε μέρα που περνάει γίνονται διαβουλεύσεις και επαφές με θέμα τον σχεδιασμό της επόμενης σεζόν. Ηδη είναι γνωστό ότι μετά τον Ντάνι Γκαρθία (και πιθανότατα τον Ούρος Ράτσιτς) ο 24χρονος δεξιός μπακ, Κοστίνια, της Ρίο Αβε, σύμφωνα με ομολογία της ίδιας της ομάδας στην οποία συμμετέχει ο Βαγγέλης Μαρινάκης, από τις 19 Μαΐου έχει ανακοινωθεί στη γενική συνέλευσή της ότι έχει πουληθεί στον Ολυμπιακό έναντι 2,5 εκατομμυρίων, με τη Ρίο Αβε να διατηρεί το 30% των δικαιωμάτων του ποδοσφαιριστή που υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο. Επίσης προχωράει η απόκτηση του 23χρονου αριστερού μπακ του Ατρόμητου, Νίκου Αθανασίου, ενώ εξετάζεται και η περίπτωση του Αλέξανδρου Αναγνωστόπουλου για τρίτη επιλογή στη θέση του τερματοφύλακα.
Παράλληλα, συνεχίζεται η διάθεση των εισιτηρίων διαρκείας του Ολυμπιακού για τη νέα αγωνιστική περίοδο. Ηδη, μέχρι χθες, οι ανανεώσεις των περσινών διαρκείας ξεπέρασαν τις 6.000 σε σύνολο 18.000 (περσινός απολογισμός). Οι παλαιοί κάτοχοι των εισιτηρίων διαρκείας έχουν δικαίωμα να ανανεώσουν online το διαρκείας τους έως τις 11 του μήνα στις 5 μ.μ.
