ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ Κώστας Πετρωτός
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

«Ασπρόμαυρο» χρώμα είχε το ντέρμπι κορυφής που έγινε στην Τούμπα. Ο ΠΑΟΚ με τους Τάισον και Ντεσπόντοφ σε μεγάλη βραδιά και τον Παναθηναϊκό να μη βρίσκει τρόπο να τους μπλοκάρει κατάφερε να επιβληθεί με 2-1 και να μείνει πλέον μόνος πρώτος στη βαθμολογία. Ο Παναθηναϊκός πήρε πολλά θετικά στοιχεία από τον Μπακασέτα, όμως, ο Τερίμ έδειξε ότι ψάχνεται ακόμη, και αυτό μπορεί να στοιχίσει και άλλους βαθμούς.

Στο αρχικό πλάνο του ΠΑΟΚ, ο Λουτσέσκου παρέταξε μία ενδεκάδα χωρίς Κωνσταντέλια (μάλλον αναμενόμενο, αφού είχε απουσιάσει λόγω ίωσης από το ματς στον Βόλο) και Αντρίγια. Ο Ρουμάνος τεχνικός προτίμησε τους Μουργκ και Ντεσπόντοφ αντίστοιχα που μαζί με τον αρχηγό Τάισον συνέθεσαν τη μεσοεπιθετική τριάδα πίσω από τον Μπράντον.

Ο Παναθηναϊκός έπαιξε για ένα 24ωρο «κρυφτούλι» με τον Ιωαννίδη που τελικά δεν συμπεριλήφθηκε στο πλάνο του Τερίμ. Ο Γερεμέγεφ πήρε φανέλα βασικού, ενώ από τις άλλες επιλογές του Τούρκου τεχνικού ξεχώρισε η απόφαση να συμπεριληφθούν στο αρχικό σχήμα οι Ντραγκόφσκι και Ούγκο. Το πρώτο ημίωρο στο ματς κινήθηκε σε χαμηλό τέμπο και αυτό φάνηκε να βολεύει τον Παναθηναϊκό. Ωστόσο, οδήγησε σε μία λάθος, όπως αποδείχθηκε, απόφαση τον Τερίμ, να επιχειρήσει να ανεβάσει τις γραμμές και αυτό έδωσε στον ΠΑΟΚ τους χώρους που έψαχνε. Από τη φάση στο 38’ που ο Κουλιεράκης με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και σωστά δόθηκε οφσάιντ μέχρι και το πολύ ωραίο γκολ του Ντεσπόντοφ στο 43’, ο ρυθμός ανέβηκε κατακόρυφα και ο Τάισον έγινε πρωταγωνιστής.

Ο Βραζιλιάνος και ο Βούλγαρος συνέχισαν να είναι κυρίαρχα πρόσωπα και στο δεύτερο μέρος, αρχικά ο πρώτος για αρνητικό λόγο, καθώς έκανε ένα απερίσκεπτο μαρκάρισμα πάνω στον Μπακασέτα, μέσω VAR δόθηκε πέναλτι και ο Ελληνας διεθνής δεν έχασε την ευκαιρία για ισοφάριση. Στο μεταξύ, ο Τερίμ είχε ήδη κάνει τρεις αλλαγές με την έναρξη του δευτέρου μέρους στέλνοντας τον Αράο στο κέντρο άμυνας και παίζοντας χωρίς καθαρόαιμο φορ. Ο ΠΑΟΚ έχασε το προβάδισμα στο σκορ μόλις για πέντε λεπτά, καθώς ο Τάισον είχε σκυλιάσει να διορθώσει το λάθος του και έτσι με μία τρομερή κούρσα από τα αριστερά άφησε πίσω τον Βαγιαννίδη και έστρωσε στον Ντεσπόντοφ που δεν έχασε την ευκαιρία για ένα δεύτερο γκολ. Οι δυο τους αποχώρησαν από το ματς στο 72’ και το ματς κρεμόταν σε μία κλωστή μέχρι το φινάλε, αφού ο Παναθηναϊκός με τον Μπερνάρ στην ενδεκάδα, ως στήριγμα του πολύ ουσιαστικού Μπακασέτα, πάτησε μπάλα και απείλησε, χάνοντας δύο μεγάλες ευκαιρίες στο φινάλε και αφού προηγουμένως ο Κωνσταντέλιας δεν είχε τελειώσει το ματς, στις δικές του. Τη νίκη του ΠΑΟΚ υπέγραψε και ο Κοτάρσκι που έκανε σπουδαία επέμβαση στο 85’ σε τετ α τετ με τον Μλαντένοβιτς.

ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε, Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Οζντόεφ (88’ Σβαμπ), Μεϊτέ, Ντεσπόντοφ (72’ Ντεσπόντοφ), Μουργκ (78’ Αντόνιο), Τάισον (72’ Κωνσταντέλιας), Μπράντον (88’ Τζίμας).

Παναθηναϊκός (Φ. Τερίμ): Ντραγκόφσκι, Βαγιαννίδης (64’ Λημνιός), Γεντβάι, Ούγκο (46’ Τζούρισιτς), Μλαντένοβιτς, Αράο, Κώτσιρας, Μαντσίνι (89’ Βιλένα), Μπακασέτα, Αϊτόρ (46’ Μπερνάρ), Γερεμέγεφ (46’ Τσέριν).

Σκόρερ: 43’, 56’ Ντεσπόντοφ – 51’ (πέν.) Μπακασέτας.
Διαιτητής: Σάγκι Ρόχιτ (Νορβηγία).
Κίτρινη: 50’ Τάισον, 53’ Μουργκ, 76’ Μπάμπα, 91’ Κουλιεράκης – 65’ Τζούρισιτς, 79’ Μπερνάρ.
Κόκκινη: –