ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ Κώστας Μανωλιουδάκης
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα μετά τη νίκη του επί του Παναιτωλικού και την ήττα του ΠΑΟΚ, πλην όμως η αγωνιστική του εικόνα προκάλεσε αρκετούς προβληματισμούς, λίγες μέρες πριν από τα απανωτά ντέρμπι με Ολυμπιακό για το Κύπελλο και ΑΕΚ για το πρωτάθλημα.

Απέναντι στους Αγρινιώτες το «τριφύλλι» έπαιξε με τη φωτιά, αλλά δεν κάηκε εξαιτίας της επιστροφής του Αντράζ Σπόραρ στα γκολ και της ποιοτικής του ανωτερότητας. Κινδύνεψε στις καθυστερήσεις να δεχθεί την ισοφάριση και γενικώς έδωσε την εντύπωση ότι αντιμετώπισε το ματς λες και ήταν σε στάδιο προετοιμασίας.

Γεγονός φυσιολογικό από τη στιγμή που την τεχνική ηγεσία των «πρασίνων» ανέλαβε ο Φατίχ Τερίμ πριν από μόλις δύο εβδομάδες, με συνέπεια να μαθαίνει (πρωτίστως) τους παίκτες της ομάδας και (κατόπιν) τους αντιπάλους της στο πρωτάθλημα. Τα πλέον ενδεικτικά παραδείγματα είναι η αλλαγή του πολύ καλού Βιλένα στην ανάπαυλα των ημιχρόνων, η παρουσία του Λοντίγκιν αντί του Μπρινιόλι που είχε καθίσει κάτω από τα δοκάρια στο ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα, η 90λεπτη παρουσία του Ζέκα και η χρησιμοποίηση του Μπερνάρ ως αλλαγής στο τελευταίο 20λεπτο.

Το θετικό είναι ότι ο Τερίμ μαθαίνει τον Παναθηναϊκό και τα αποτελέσματα της ομάδας είναι νικηφόρα, καθώς έχει «δύο στα δύο» στην άκρη του πάγκου του «τριφυλλιού». Δεν υπάρχει, δηλαδή, προς το παρόν τουλάχιστον, βαθμολογικό κόστος. Ενα ακόμη συμπέρασμα που σχετίζεται με τον Τούρκο προπονητή είναι ότι δεν διστάζει να κάνει γρήγορα παρεμβάσεις. Με τον Παναιτωλικό άλλαξε στο ημίχρονο το σύστημα σε 4-4-2 και έριξε στη μάχη τον Σπόραρ που καθόρισε το αποτέλεσμα.

Οσον αφορά το αυριανό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο γήπεδο της Λεωφόρου για το Κύπελλο, οι «πράσινοι» είδαν με ικανοποίηση τον Μπαρτ Σένκεφελντ να βγάζει ολόκληρο το πρόγραμμα προπόνησης και να τίθεται στη διάθεση του προπονητή του.

Στα μεταγραφικά οι οριστικές εξελίξεις για το θέμα του στόπερ αναμένονται πριν από το ντέρμπι με την ΑΕΚ, ενώ τα νέα «σενάρια» που αναφέρθηκαν στην Τουρκία δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.