ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ Κώστας Μανωλιουδάκης
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Στην Αθήνα βρίσκεται, από χθες το πρωί, ο νέος προπονητής του Παναθηναϊκού, Φατίχ Τερίμ, θέτοντας εξαρχής ως βασικό του στόχο την κατάκτηση του πρωταθλήματος με το «τριφύλλι». Στις πρώτες του δηλώσεις επί ελληνικού εδάφους, ο Τούρκος προπονητής υπογράμμισε με νόημα ότι, σε όποια ομάδα αναλαμβάνει, ο αποκλειστικός του στόχος είναι οι νίκες, επεσήμανε πως οι υπογραφές δεν είναι μόνο στο χαρτί αλλά και στην καρδιά του, ενώ αποκάλυψε ότι δέχτηκε τηλεφώνημα από τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος του ευχήθηκε καλή επιτυχία.

«Η συνάντηση που είχαμε με τον πρόεδρο δεν κράτησε πολλή ώρα. Η ενέργεια ήταν πολύ δυνατή μεταξύ μας. Ο πρόεδρος ήξερε τι ήθελε και με το πλάνο που μου παρουσίασε δεν χρειάστηκε να σκεφτώ πάρα πολύ και έτσι αποδέχθηκα την πρόταση του Παναθηναϊκού», ήταν τα πρώτα λόγια του Τερίμ που συνέχισε λέγοντας: «Παρακολουθώ το ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά δεν έχω τον απόλυτο έλεγχο της κατάστασης. Θέλω να γνωρίσω την ομάδα, να δω τι ελλείψεις έχουμε και να τα βελτιώσουμε. Ο Παναθηναϊκός έχει πάρα πολύ καιρό να πάρει το πρωτάθλημα. Εγώ, όπου και αν πηγαίνω, πηγαίνω για να κερδίζω. Οι υπογραφές μου δεν είναι μόνο στο χαρτί αλλά και από την καρδιά μου. Θα έχω αυτή τη συμπεριφορά για το πρωτάθλημα. Υπάρχει ανταγωνισμός μεταξύ τεσσάρων ομάδων. Οι αντίπαλοι είναι ποιοτικοί. Τους σέβομαι. Εμείς, σαν Παναθηναϊκός, μας λείπει το πρωτάθλημα, μας λείπει η Ευρώπη, οπότε οι στόχοι είναι πολύ ανοιχτοί. Είχαμε μια τέτοια συζήτηση με τον πρόεδρο πάνω σε αυτό. Με τον πρόεδρο είχαμε μιλήσει αρχικά για έξι μήνες, αλλά καταλήξαμε για 1,5 χρόνο συνεργασίας.

»Ο Παναθηναϊκός πάλεψε πέρυσι μέχρι τέλους πολύ δυνατά και θέλω να δουλέψουμε όσο πιο σκληρά γίνεται για να πετύχουμε τον στόχο μας. Εχουμε παίκτες που έχω δει πως είναι ποιοτικοί και από τον καθέναν θα προσπαθήσουμε να πάρουμε το καλύτερο δυνατό.

»Θέλω να προσθέσω κάτι ακόμα. Είμαι από την άλλη πλευρά της θάλασσας, δέχθηκα ένα τηλεφώνημα από τον κύριο Ερντογάν, για να με συγχαρεί που ήρθα στον Παναθηναϊκό. Εχω υπηρετήσει την εθνική ομάδα της Τουρκίας. Είμαστε δύο χώρες που μοιραζόμαστε την ίδια θάλασσα και είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Θα έρθει και η γυναίκα μου και θα ξεκινήσουμε μαζί στο νέο περιβάλλον. Οταν ήμουν στη Φιορεντίνα, ο Αταμάν ήταν στην Ιταλία. Και τώρα είμαστε ξανά στην ίδια χώρα. Είμαι χαρούμενος για αυτό».

Οσον αφορά τις απολαβές του Φατίχ Τερίμ στον Παναθηναϊκό, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο «αυτοκράτορας» συμφώνησε με τον Αλαφούζο για απολαβές 1,4 εκατ. ευρώ για τον ενάμιση χρόνο του συμβολαίου που υπέγραψε με τους «πράσινους», δίχως να συμπεριλαμβάνονται στο ποσό αυτό τα μπόνους επίτευξης στόχων, ήτοι κατάκτησης πρωταθλήματος, Κυπέλλου και πρόκρισης σε ευρωπαϊκό όμιλο.

«Υπάρχει μόνο η πρώτη θέση»

Την πρώτη του προπόνηση με τον Παναθηναϊκό έκανε χθες στο Κορωπί ο Φατίχ Τερίμ και πριν από την έναρξή της μίλησε στους παίκτες, υπογραμμίζοντας ότι επιτυχία είναι μόνο η πρώτη θέση στο πρωτάθλημα. «Η ομάδα είναι η οικογένειά μας. Το να βγεις δεύτερος δεν είναι επιτυχία. Μόνο η πρώτη θέση υπάρχει. Ακόμη και η φανέλα που θα επιλέξω θέλω να έχει το νούμερο ένα. Η ομάδα είναι χρόνια εκτός πρωταθλήματος και πρέπει να ζήσουμε ξανά μεγάλες στιγμές. Θα παίξουμε λίγο διαφορετικά. Με άλλο στιλ. Δεν είναι κάτι που θα έρθει από το… Διάστημα, θα το δουλέψουμε. Για να γίνουμε πρωταθλητές και να ακούσουμε τη μουσική του Τσάμπιονς Λιγκ πρέπει να τα δίνουμε όλα και να κερδίζουμε ακόμα και όταν παίζουμε άσχημα. Κι αν κάποια στιγμή χάσουμε, θα πρέπει να έχουμε παλέψει με όλες μας τις δυνάμεις» επισήμανε μεταξύ άλλων ο Τερίμ.