Ο ΠΑΟΚ είχε φροντίσει να εκφράσει την αντίθεσή του με τα μέτρα που εξήγγειλε χθες η κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει τη βία, με ανάρτηση που έκανε στα social media ο υπεύθυνος επικοινωνίας της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ, Κυριάκος Κυριάκος. «Για άλλη μια φορά, μέσα από κλισέ και εκθέσεις ιδεών, φτάσαμε σε μέτρα που έχουν δοκιμαστεί και αποτύχει αρκετές φορές…», έγραψε χαρακτηριστικά ένας εκ των παλιότερων συνεργατών του Ιβάν Σαββίδη, προσθέτοντας: «Είναι προσβολή στη μνήμη όσων παιδιών χάθηκαν να θεωρεί το κράτος ότι ο βασικός λόγος που δεν ζουν, ήταν το ότι οι αγώνες γίνονταν με κόσμο».
Τελικά στα γραφεία της Τούμπας είδαν την κυβέρνηση να κάνει μια μικρή διαφοροποίηση σε σχέση με όσα είχαν διαρρεύσει, επιτρέποντας σε ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό να έχουν κόσμο στα μεθαυριανά ευρωπαϊκά παιχνίδια τους. Ετσι, από το πρωί αρχίζει η ηλεκτρονική διάθεση των εισιτηρίων για το παιχνίδι με την Ελσίνκι με το οποίο ο «δικέφαλος του Βορρά» κλείνει την παρουσία του στη φάση των ομίλων του Conference League.
Η ομάδα του Λουτσέσκου μπορεί να έχει κατακτήσει και μαθηματικά την πρώτη θέση, ωστόσο θέλει τη νίκη και το γιατί ήρθε να της το θυμίσει η Διεθνής Oμοσπονδία Ιστορίας και Στατιστικής του Ποδοσφαίρου που δημοσίευσε τη λίστα με το ranking των ομάδων για το χρονικό διάστημα από την 1η Δεκεμβρίου 2022 μέχρι τις 30 Νοεμβρίου του 2023. Ο ΠΑΟΚ έκανε άλμα από την 64η στην 55η θέση και γνωρίζει ότι αν μπει στην πρώτη πενηντάδα, έχει ορισμένες ελπίδες να πάει απευθείας στο νέο πρωτάθλημα του Champions League χωρίς να δώσει προκριματικά.
Το θετικό για τον ΠΑΟΚ είναι ότι εκτός του κόσμου που θα έχει στο πλευρό του, ο προπονητής του μπορεί να υπολογίζει και στους Αντρίγια και Κουλιεράκη που, όπως ο Μπάμπα από την Κυριακή, μπήκαν από χθες σε φουλ ρυθμούς προπονήσεων.
