Πρόβλημα στατικότητας εντοπίστηκε στο στέγαστρο Καλατράβα στο Ολυμπιακό Στάδιο.
Συγκεκριμένα, όπως ενημέρωσε το ΟΑΚΑ, αναστέλλεται από σήμερα κάθε αθλητική και πολιτιστική δραστηριότητα στο Κεντρικό Στάδιο και στο Ποδηλατοδρόμιο του Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων στην Καλογρέζα, καθώς οι μεταλλικές κατασκευές του στεγάστρου Καλατράβα δεν ανταποκρίνονται στα κανονιστικά επιτρεπόμενα επίπεδα στατικής επάρκειας. Δεν διευκρινίστηκε το διάστημα της αναστολής, παρά μόνο ότι τάχιστα θα ακολουθήσει και δεύτερη Μελέτη, προκειμένου να ερευνηθούν διεξοδικότερα και να επιβεβαιωθούν ή όχι τα στοιχεία της σημερινής πρώτης Μελέτης.
Σημειώνεται πάντως ότι μόλις πριν από λίγες ημέρες, το ΟΑΚΑ φιλοξένησε ευρωπαϊκό αγώνα του Παναθηναϊκού με χιλιάδες θεατές να βρίσκονται στο γήπεδο. Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για μία εξέλιξη που βάζει «φωτιά» στον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό, όσον αφορά στα ευρωπαϊκά του παιχνίδια, καθώς το ΟΑΚΑ αποτελεί το «σπίτι» του στους ομίλους του Europa League. Επόμενη ευρωπαϊκή εντός έδρας υποχρέωση των «πράσινων» είναι στις 26/10 απέναντι στη Ρεν, για την 3η αγωνιστική της φάσης των ομίλων της διοργάνωσης, ενώ στην 6η και τελευταία αγωνιστική (14/12) υποδέχεται τη Μακάμπι Χάιφα. Αν φυσικά δεν έχει ανάψει το «πράσινο φως» για τη χρησιμοποίηση του κεντρικού σταδίου, τότε «τριφύλλι» θα υποχρεωθεί να αναζητήσει άλλη έδρα για τις ευρωπαϊκές «μάχες» του.
Ήδη, οι «πράσινοι» εξέδωσαν ανακοίνωση με αιχμές, ενώ αναμένεται να αιτηθούν προς την UEFA να ανάψει το «πράσινο φως» τη διεξαγωγή των δύο ευρωπαϊκών αγώνων τους στο «Απόστολος Νικολαΐδης».
Για το θέμα θα προβεί σε ανακοινώσεις την ερχόμενη Δευτέρα ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης.
