Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Την απόφασή του να παραιτηθεί ανακοίνωσε ο επικεφαλής της ισπανικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, Λούις Ρουμπιάλες, ένα μήνα αφότου φίλησε στο στόμα, χωρίς τη συναίνεσή της, τη μεσοεπιθετικό της εθνικής Ισπανίας, Τζένι Ερμόσο, κατά τη διάρκεια των εορτασμών για τη νίκη της χώρας στο Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών.

Αν και αρχικά ο Ρουμπιάλες απέρριψε την οργή και τις καταγγελίες για σεξισμό και απαράδεκτη και ανάρμοστη συμπεριφορά, χαρακτηρίζοντας τους επικριτές του «ανόητους και ηλίθιους ανθρώπους», το περιστατικό προκάλεσε αντιδράσεις διεθνώς, με αποτέλεσμα η FIFA να αναστείλει τη συμμετοχή του, ενώ η Ισπανίδα αθλήτρια προχώρησε και καταγγελία κατηγορώντας τον για σεξουαλική επίθεση.

Ο Ρουμπιάλες θα ανακοινώσει ουσιαστικά την απόφασή του να παραιτηθεί στην τηλεοπτική εκπομπή TalkTV, η οποία θα προβληθεί αύριο Τρίτη, όπως αποκάλυψε ο παρουσιαστής Πιρς Μόργκαν.

Στο απόσπασμα που δόθηκε στη δημοσιότητα ο Ρουμπιάλες λέει: «Δεν μπορώ να συνεχίσω τη δουλειά μου. Ο πατέρας μου, οι κόρες μου, μίλησα μαζί τους. Ξέρουν ότι δεν είναι με απασχολεί να συνεχίσω. Κάποιοι φίλοι πολύ κοντινοί μου μου λένε: Λούις, τώρα πρέπει να επικεντρωθείς στο πώς θα προστατεύσεις την αξιοπρέπειά σου και να συνεχίσεις τη ζωή σου. Μη βλάψεις τους ανθρώπους που αγαπάς».

Αργότερα, ο Ρουμπιάλες εξέδωσε και μια ανακοίνωση στην οποία δήλωνε ότι αποφάσισε να παραιτηθεί από τη θέση του προέδρου της Βασιλικής Ισπανικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και από τη θέση του αντιπροέδρου της UEFA.

«Μετά την ταχεία αναστολή από τη FIFA και τις υπόλοιπες διαδικασίες εναντίον μου, είναι σαφές ότι δεν μπορώ να επιστρέψω στη θέση μου. Η προσπάθεια να παραμείνω στη θέση μου δεν θα οδηγήσει σε κάτι θετικό ούτε για την ομοσπονδία ούτε για το ισπανικό ποδόσφαιρο».

Ωστόσο, αρνείται ουσιαστικά ότι έκανε κάτι απρεπές, αναφερόμενος σε «δυνάμεις που υπάρχουν και θα εμποδίσουν την επιστροφή μου», υποστηρίζοντας ότι παραιτείται για το καλό του ποδοσφαίρου και πιστεύοντας ότι η αποχώρησή του θα βοηθούσε να φέρει σταθερότητα στην κοινή προσπάθεια της Ισπανίας, της Πορτογαλίας και του Μαρόκου να φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2030.

Ο Ρουμπιάλες λέει ότι αυτό που σχεδιάζει να κάνει είναι να «καθαρίσει» το όνομά του.

«Πιστεύω στην αλήθεια και θα κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου για να βεβαιωθώ ότι θα επικρατήσει», ισχυριζόμενος ότι η οικογένειά του και τα κοντινά του άτομα υφίστανται τις συνέπειες «μιας υπερβολικής δίωξης» και «πολλών ψεμάτων».

Υπενθυμίζεται ότι μετά την αρχική κατακραυγή, η μητέρα του έκανε απεργία πείνας, κλεισμένη σε εκκλησία στην ιδιαίτερη πατρίδα της, το Μοτρίλ, στη νότια Ισπανία, διαμαρτυρόμενη για την αντιμετώπιση του γιου της.

Την περασμένη Τετάρτη, η Τζένι Ερμόσο κατέθεσε μήνυση εναντίον του και σύμφωνα με το γραφείο του εισαγγελέα θα διεκπεραιωθεί «το συντομότερο δυνατό». Σύμφωνα με τον πρόσφατα ψηφισμένο νόμο περί σεξουαλικής συναίνεσης, ο Ρουμπιάλες μπορεί να αντιμετωπίσει πρόστιμο ή φυλάκιση μεταξύ ενός και τεσσάρων ετών εάν κριθεί ένοχος για σεξουαλική επίθεση.