ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ efsyn.gr
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

«Μπαστούνια» τα βρήκε η ΑΕΚ στη θεωρητικά εύκολη πρεμιέρα της στο πρωτάθλημα απέναντι στον νεοφώτιστο Πανσερραϊκό του Πάμπλο Γκαρσία, που μετά την εξαιρετική εικόνα του στο Φάληρο επί του Ολυμπιακού πιστοποίησε ότι μόνο σάκο του μποξ δεν πρόκειται να αποτελέσει στο φετινό πρωτάθλημα.

Το 1-1 με το οποίο απέδρασε από τη Νέα Φιλαδέλφεια ο Πανσερραϊκός κόντρα στην νταμπλούχο ΑΕΚ του Ματίας Αλμέιδα ήθελε ασφαλώς και μπόλικη τύχη για να επιτευχθεί, με την κατοχή της μπάλας να είναι της τάξης του 82% για την Ενωση που είχε επίσης 36 τελικές και έχασε πέναλτι με τον Φαν Βέερτ στο 63’ με το σκορ στο 0-1. Το πέναλτι απέκρουσε ο Χόβαν, ο οποίος ήταν ο κορυφαίος παίκτης του αγώνα με σωρεία αποκρούσεων και πάνω απ’ όλα σταθερότητα, αλλά το «μπλόκο» στους «κιτρινόμαυρους» το έστησε ο Πάμπλο Γκαρσία.

Η τακτική των φιλοξενούμενων ήταν αψεγάδιαστη και παρά την πασιφανέστατη ποιοτική διαφορά τους σε σχέση με την ΑΕΚ αμύνθηκαν οργανωμένα, είχαν συνοχή των γραμμών και εξαιρετικές μεταβάσεις. Στην πρώτη εξ αυτών μάλιστα ευτύχησαν να προηγηθούν με δυνατή κεφαλιά του Αλεξιτς μόλις στο πρώτο λεπτό (0-1).

Η ΑΕΚ μάλλον είχε το μυαλό της στην καθοριστική ρεβάνς με την Αντβερπ, ενώ ο Αλμέιδα προέβη σε εκτεταμένο ροτέισον, μη διστάζοντας να ρίξει στη μάχη τον 18χρονο στόπερ Χρυσόπουλο που αντικαταστάθηκε στην ανάπαυλα των ημιχρόνων από τον Πινέδα. Οι πολλές αλλαγές δημιούργησαν πρόβλημα συνοχής και αυτοματισμών στην Ενωση, την ίδια στιγμή που ο Πανσερραϊκός ήξερε πολύ καλά τι ήθελε καθώς και πώς θα εξαντλούσε τις πιθανότητες για να το κατακτήσει.

Ο Γκατσίνοβιτς έφερε το ματς στα ίσια στο 78’ (1-1), η ΑΕΚ «πολιόρκησε» μέχρι το τελευταίο λεπτό την εστία του Χόβαν, πλην όμως το αποτέλεσμα δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε και έτσι ο Πανσερραϊκός πήρε ένα σπουδαίο αποτέλεσμα οδηγώντας την Ενωση στην πρώτη της γκέλα στο πρωτάθλημα και μάλιστα με «το καλημέρα».

ΑΕΚ (Μ. Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Μοχαμάντι, Μήτογλου, Χρυσόπουλος (46’ Πινέδα), Σιντιμπέ (72’ Γκατσίνοβιτς), Γαλανόπουλος (71’ Σιμάνσκι), Γιόνσον, Ελίασον (71’ Αραούχο), Πισάρο, Μάνταλος (79’ Ζίνι), Φαν Βέερτ.

Πανσερραϊκός (Π. Γκαρσία): Χόβαν, Πεταυράκης, Μπέργκστρομ, Γκοτζαμανίδης, Ντανκερλούι, Ουεντραόγκο, Στάικος (84’ Στίνα), Πηλέας (65’ Τσαγκαλίδης), Μούργος (65’ Μπαΐροβιτς), Ματίας (46’ Θυμιάνης), Αλεξιτς (65’ Γούλερι).

Σκόρερ: 78’ Γκατσίνοβιτς – 1’ Αλεξιτς.
Διαιτητής: Γκορτσίλας (Μακεδονίας).
Κίτρινες: 35+2’ Γκατσίνοβιτς – 37’ Γκοτζαμανίδης, 64’ Ουεντραόγκο, 67’ Γούλερι, 72’ Χόβαν, 75’ Πεταυράκης, 87’ Θυμιάνης.
Κόκκινη: –