Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Ολοι οι άνθρωποι της Γουέστ Χαμ ήθελαν σαν τρελοί το τρόπαιο του Κόνφερενς Λιγκ. Φάνηκε αυτό και μέσα στο γήπεδο και στους έξαλλους πανηγυρισμούς που συνόδευσαν την κατάκτησή του.

Ομως, πάνω απ’ όλους και απ’ όλα, αυτός που το ήθελε -συγκριτικά- περισσότερο ήταν ο Ντέκλαν Ράις. Ο 24χρονος αρχηγός των Λονδρέζων. Οπως φαίνεται, και όπως είχε ήδη ψιθυριστεί, αυτό ήταν το τελευταίο του ματς με τη φανέλα των «σφυριών».

Ο ιδιοκτήτης της Γουέστ Χαμ, ο Ντέιβιντ Σάλιβαν, ουσιαστικά το είπε και μάλιστα έδωσε και τις λεπτομέρειες: «Πριν από ενάμιση χρόνο τού κάναμε μια πρόταση επέκτασης συμβολαίου, με ετήσιες αποδοχές γύρω στα 12 εκατομμύρια ευρώ. Ο Ντέκλαν την απέρριψε, διότι μπορεί να βρει πολύ περισσότερα από κάποια άλλη ομάδα. Θέλει να αποχωρήσει και από εμάς έχει το ΟΚ, διότι δεν μπορούμε να κρατήσουμε κάποιον με το ζόρι».

Βέβαια για να δοθεί το ΟΚ χρειάζονται χρήματα. Και υπάρχουν ομάδες για να τα δώσουν. Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, η Αρσεναλ είναι το φαβορί για να τον αποκτήσει, ενώ ζωηρό ενδιαφέρον έχουν δείξει τόσο η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ όσο και η Μπάγερν Μονάχου. Θα χρειαστούν περίπου 100.000.000 ευρώ και φυσικά ένα πολυετές συμβόλαιο για τον παίκτη, με απολαβές που θα ξεπερνούν τα 15 εκατ. τον χρόνο.

Ο ψηλόσωμος αμυντικός χαφ, που είναι βασικός στην Εθνική Αγγλίας, δήλωσε μετά τον τελικό της Πράγας: «Είναι λίγο κουραστικό να διαβάζουμε συνέχεια για μεταγραφικά σενάρια. Επίσης, είναι πολύ κολακευτικό να ενδιαφέρονται για μένα μεγάλες ομάδες της Ευρώπης, όμως προς το παρόν εγώ φοράω τη φανέλα της Γουέστ Χαμ και τη σέβομαι».

Ο Ράις είχε πάρει αγκαλιά το τρόπαιο, χόρεψε μαζί με τον προπονητή Ντέιβιντ Μόγες στα αποδυτήρια, ενώ και στο αεροπλάνο της επιστροφής δεν το άφηνε από κοντά του. Μόνο κάποια στιγμή μέσα στη νύχτα κάπου το παράτησε, καθώς υπάρχει ένα βίντεο που τον δείχνει να τρέχει γελώντας στους δρόμους της Πράγας, γύρω στις 4 το πρωί.

Η χθεσινή μέρα είχε και έξτρα πανηγυρισμούς στους δρόμους του ανατολικού Λονδίνου. Η αποστολή ανέβηκε σε πούλμαν και ξεκίνησε μια πορεία από ένα σημείο κοντά στο πρώην γήπεδο του συλλόγου που κατέληξε στο δημαρχείο του Στράτφορντ, εκεί δηλαδή όπου βρίσκεται η νυν έδρα της ομάδας, το πρώην Ολυμπιακό Στάδιο.

Στο αντίπαλο στρατόπεδο, αυτό της Φιορεντίνα, πέρα από στεναχώρια υπάρχει και δυσαρέσκεια για τη Γουέστ Χαμ. Αφ’ ενός για το σκληρό παιχνίδι των παικτών της, αφ’ ετέρου για τη ρίψη αντικειμένων από τους οπαδούς της. Ο Γιόβιτς έσπασε τη μύτη του από αγκωνιά αντιπάλου και έγινε αλλαγή στο ημίχρονο, ενώ ο Μπιράγκι έπαιξε με ράμματα στο κεφάλι από πλαστικό ποτήρι. «Φοβόμασταν για τη σωματική μας ακεραιότητα», τόνισαν αρκετοί ποδοσφαιριστές των «βιόλα», ενώ η UEFA ετοιμάζεται να ρίξει καμπάνα στη Γουέστ Χαμ για τη συμπεριφορά των οπαδών της.