Σε νέα γενναία αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, ύψους 9,5 εκατ. ευρώ, προχωράει η ΠΑΕ Παναθηναϊκός εν όψει των αυξημένων υποχρεώσεών της στο μεταγραφικό παζάρι με στόχο την ποιοτική αναβάθμιση του ρόστερ και την καλύτερη δυνατή ανταπόκριση της ομάδας στις ευρωπαϊκές και εγχώριες διοργανώσεις.
Η προηγούμενη ΑΜΚ που προκηρύχτηκε στις 31 Δεκεμβρίου 2022, ύψους επίσης 9,5 εκατ. ευρώ, «έκλεισε» πριν από λίγες ημέρες, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως καλύφθηκε κατά το μεγαλύτερο μέρος της, προσφέροντας την απαιτούμενη ρευστότητα για τις μεταγραφές που έγιναν τον περασμένο Ιανουάριο, αλλά και τις οικονομικές υποχρεώσεις του συλλόγου σε δόσεις συμβολαίων και λειτουργικά έξοδα. Το ακριβές ποσό θα πιστοποιηθεί τις επόμενες μέρες μέσω του Γενικού Εμπορικού Μητρώου (ΓΕΜΗ), με την ιδιοκτησία του Παναθηναϊκού να προκηρύσσει νέα αύξηση 9,5 εκατ. ευρώ σε έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 19 Ιουνίου, έπειτα από τη σχετική πρόσκληση του Δ.Σ. προς τους μετόχους.
Η συγκεκριμένη ΑΜΚ αναμένεται να έχει αντίστοιχους στόχους με αυτήν του περασμένου χειμώνα, με την ειδοποιό διαφορά ότι τους καλοκαιρινούς μήνες υφίστανται ελάχιστα λειτουργικά έξοδα. Οπερ σημαίνει ότι το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων που θα προκύψουν από τη νέα «ένεση» ρευστότητας στην «πράσινη» ΠΑΕ από τον Γιάννη Αλαφούζο, θα αφορά την ενίσχυση του μπάτζετ για τις καλοκαιρινές μεταγραφικές κινήσεις της ομάδας.
Ο Παναθηναϊκός έχει αποφασίσει στρατηγικά να αποκτήσει 4-5 παίκτες που είτε θα χρειαστεί να πληρώσει χρήματα σε ομάδες (βλέπε για παράδειγμα την περίπτωση Ορντεϊ Λινγκρ που έχει σύμβαση για ακόμα έναν χρόνο με τη Σλάβια Πράγας) για να τους αποκτήσει, είτε θα προσφέρει συμβόλαια που θα προσεγγίζουν ή και θα ξεπερνούν το 1 εκατ. ευρώ ετησίως.
