Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Ενίσχυση στην κορυφή και τα άκρα της επίθεσης επιφύλασσε η χθεσινή, τελευταία μέρα των μεταγραφών για τους φίλους του Ολυμπιακού. Στο 90’ αποκτήθηκε ο Ιντέγε Μπράουν από τη Γουέστ Μπρομ και στις… καθυστερήσεις οι Πειραιώτες συμφώνησαν με την Πόρτο για τον δανεισμό του Ερνάνι.

Λογικό και επόμενο ήταν να απασχολήσει τους νταμπλούχους η αναποτελεσματικότητα και η αφλογιστία στην επίθεση ύστερα από τις δύο πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος. Οπου ναι μεν οι «ερυθρόλευκοι» έχουν στο ενεργητικό τους πέντε γκολ (3-0 με Πανιώνιο, 2-0 με Λεβαδειακό), ωστόσο κανένα από αυτά δεν προήλθε από τα πόδια καθαρού επιθετικού (Φορτούνης, Μπουχαλάκης, Μιλιβόγεβιτς, Ντοσεβί).

Τη διαφορά στην αιχμή του δόρατος καλείται να κάνει ο Ιντέγε, ο μέχρι χθες το βράδυ (τυπικά) παίκτης της Γουέστ Μπρομ. Ο τεχνικός του αγγλικού συλλόγου, Τόνι Πιούλις, είχε ξεκαθαρίσει στον 26χρονο ότι δεν υπολογίζεται για τη σεζόν που μόλις ξεκίνησε κι έτσι έπρεπε να πουληθεί.

Ο Ολυμπιακός μπήκε στο παιχνίδι και τελικά λίγο μετά τις 9.30 το βράδυ τον έκανε δικό του με το ποσό των 5 εκατομμυρίων, ενώ αρχικά διακινούταν η πληροφορία περί δανεισμού του με οψιόν αγοράς.

Ο διεθνής Νιγηριανός αποτελεί την ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία της Γουέστ Μπρομ όταν αποκτήθηκε έναντι 13 εκατ. ευρώ από την Ντιναμό Κιέβου. Ωστόσο δεν κατάφερε να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα, κάτι που μαρτυρά και η απόδοσή του (24 αγώνες, 4 γκολ).

Δεν έμεινε εκεί ο Ολυμπιακός. Ο Ερνάνι έρχεται να προστεθεί στο ρόστερ των πρωταθλητών για να δώσει την ποιότητα, την ταχύτητα και την έκρηξη που λείπει από τις πτέρυγες. Ηταν ο διακαής πόθος του Σίλβα, όμως από τα γραφεία της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ διέψευδαν τις επαφές με την Πόρτο για τον 24χρονο.

Τα πράγματα ήταν διαφορετικά, οι δύο πλευρές έδωσαν τα χέρια και τα τυπικά για την ολοκλήρωση του ντιλ με τον Πορτογάλο αναμένονται σήμερα με την άφιξή του στη χώρα μας.

Ο ερχομός του Ιντέγε σήμανε παράλληλα και την αποχώρηση του Φράνκο Χάρα, ο οποίος δεν αντεπεξήλθε σε καμία περίπτωση στις απαιτήσεις και τα «θέλω» τόσο του Ολυμπιακού όσο και του Σίλβα.

Ο λόγος ότι ο Αργεντινός καταλαμβάνει θέση μη κοινοτικού παίκτη στην ομάδα, όπως και ο Νιγηριανός, με αποτέλεσμα να προκύπτει η ανάγκη απομάκρυνσής του. Να σημειωθεί πως τα χθεσινά δημοσιεύματα τον ήθελαν σε επαφές με την τουρκική Γκαζιάντεπσπορ. Μαζί με τον Χάρα ετοιμάζει βαλίτσες και ο Ματιέ Ντοσεβί.

Σήμερα η λίστα

Τη λίστα με τους 21 ποδοσφαιριστές που θα συμμετάσχουν στο Τσάμπιονς Λιγκ θα καταθέσει σήμερα στην UEFA ο Ολυμπιακός. Εκτός επιλογών θα μείνουν, όπως όλα δείχνουν, ο Αυλωνίτης, ο Πουλίδο και οι φευγάτοι Ντοσεβί, Χάρα, Κασάμι.

■ Στον Πανιώνιο παραχωρήθηκε ως ελεύθερος ο τερματοφύλακας Ανδρέας Γιαννιώτης, κάτι που σημαίνει ότι η τριάδα των γκολκίπερ του Ολυμπιακού θα αποτελείται από τους Ρομπέρτο, Καπίνο, Χουτεσιώτη.

■ Την Παρασκευή έχει προγραμματιστεί φιλικό με τον Αστέρα Τρίπολης στις εγκαταστάσεις του Ρέντη (11 π.μ.) λόγω της διακοπής του πρωταθλήματος για τα προκριματικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.