Ο ΠΑΟΚ είχε βρεθεί «με την πλάτη στον τοίχο» μετά τη βαριά ήττα από την ΑΕΚ στην «OPAP Arena» και το κλίμα, την παραμονή του clasico με τον Αρη, δεν ήταν καθόλου καλό.
Το μενού είχε τιμωρία του Κάργα με πρόστιμο και… υποβιβασμό στη δεύτερη ομάδα μέχρι τη σημερινή απολογία του ενώπιον της διοίκησης, τους Ντόουγκλας και Ινγκασον τραυματίες και τον Τάισον να επανέρχεται, αφού είχε προστατευτεί στο προηγούμενο ματς.
Η παρουσία του Βραζιλιάνου ήταν καθοριστική για τον Δικέφαλο, καθώς ήταν εκείνος που ηγήθηκε της αντεπίθεσης για να ξεπεράσει ο ΠΑΟΚ το σοκ του 0-1 από τον Αρη στο 45’, έπειτα από νέο, χοντρό (όπως και με τον Ολυμπιακό) λάθος του Κουλιεράκη, πριν αποχωρήσει με ενοχλήσεις.
Ο Βραζιλιάνος πέτυχε ένα πανέξυπνο και δείγμα παίκτη μεγάλης κλάσης γκολ, με το οποίο οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν νωρίς στο δεύτερο μέρος και βρήκαν την ώθηση για να κερδίσουν και ένα πέναλτι, έξι λεπτά αργότερα, με το οποίο ο Σβαμπ υπέγραψε την ανατροπή. Το καλό σενάριο για την ομάδα του Λουτσέσκου πήγε να χαλάσει με τον κεραυνό του Νταρίντα λίγη ώρα αργότερα, αλλά ο Αντρια Ζίβκοβιτς είχε και την τύχη με το μέρος του, όταν στο φαλτσαριστό σουτ που εξαπέλυσε στο 78’, ο Πίρσμαν έβαλε φάλτσα στην προσπάθειά του να διώξει με το κεφάλι.
Ο ΠΑΟΚ πήρε βαθιές ανάσες ηρεμίας, εν όψει της τελικής ευθείας και κυρίως του τελικού του Κυπέλλου, την ώρα που ο Αρης έβραζε με τη διαιτησία του Αγκάγιεφ, μιλώντας για «πλαστογραφία» για μια φάση που ο Κουλιεράκης έπιασε τον Ματέο Γκαρσία από τη φανέλα και ο Αζέρος διαιτητής έδειξε «παίζεται», αντί για πέναλτι και αποβολή, όπως υποστηρίζουν οι «κιτρινόμαυροι». Η ομάδα του Τερζή έχασε τον Καμαρά για το ματς με τον Βόλο, αφού αποβλήθηκε στο φινάλε.
Ο ΠΑΟΚ παραμένει ζωντανός στη μάχη της τρίτης θέσης, ωστόσο, είναι σαφές ότι αυτό που καίει περισσότερο είναι η κατάσταση των τραυματιών Ινγκασον, Ντόουγκλας και Τάισον, που και οι τρεις ήταν στα πιτς χθες. Ο Ισλανδός σίγουρα δεν θα παίξει με τον Παναθηναϊκό και μένει να φανεί αν προλαβαίνει κάποιος από τους Βραζιλιάνους να μπει στο πλάνο του Λουτσέσκου.
ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε (79’ Βιεϊρίνια), Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Ραφα Σοάρες, Σβαμπ (87’ Φελίπε Σοάρες), Ντάντας, Κωνσταντέλιας, Τάισον (68’ Ελ Καντουρί), Α. Ζίβκοβιτς, Μπράντον (79’ Ολιβέιρα).
Αρης (Τόλης Τερζής): Κουέστα, Μαζικού, Πίρσμαν, Φαμπιάνο, Εμπακατά, Ετέμπο (84’ Ρουπ), Νταμπό, Νταρίντα, Ματέο Γκαρσία (67’ Καμάτσο), Πάλμα (67’ Ιτούρμπε), Καμαρά.
Σκόρερ: 56’ Τάισον, 62’ Σβαμπ (πέν.), 78’ Α. Ζίβκοβιτς – 45’ Καμαρά, 70’ Νταρίντα.
Διαιτητής: Αγκάγιεφ (Λευκορωσία).
Κίτρινη: 64’ Μπράντον, 64’ Σβαμπ, 73’ Σάστρε, 78’ Α. Ζίβκοβιτς, 93’ Τάισον – 64’ Καμαρά, 74’ Μαζικού
Κόκκινη: 93’ Καμαρά (2η κίτρ.).
