Χωρίς τους Στρέλνιεκς (χειρουργήθηκε στον αχίλλειο) και Γουίλιαμς, η ΑΕΚ (Μίτσελ 14) πάλεψε όσο μπορούσε, αλλά η Μάλαγα (Κάρτερ 15) απέδειξε την ανωτερότητά της. Επικράτησε με 75-65 στα Ανω Λιόσια και με ρεκόρ 5-1 εξασφάλισε την πρώτη θέση στον όμιλο και το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ του BCL.
Ο «δικέφαλος» έμεινε στη δεύτερη θέση με ρεκόρ 4-2 και θα κληθεί να παίξει με μειονέκτημα έδρας. Τα τέσσερα ζευγάρια της προημιτελικής φάσης θα προκύψουν από κλήρωση. Οι ομάδες που κατέλαβαν την πρωτιά θα κληθούν να αντιμετωπίσουν μία από τις ομάδες που τερμάτισαν στη δεύτερη θέση, με τον περιορισμό να μην προέρχονται από τον ίδιο όμιλο. Συνεπώς, πιθανοί αντίπαλοι της ΑΕΚ είναι η Τενερίφη, η Βόνη και η νικήτρια από την αναμέτρηση ανάμεσα στη Στρασμπούρ και τη Χαποέλ Ιερουσαλήμ, η οποία διεξάγεται σήμερα (21.00).
■ Για τον ίδιο ακριβώς λόγο (πλεονέκτημα έδρας), κρίσιμη είναι και η αποψινή (19.30, NS) αναμέτρηση του Προμηθέα (10-16) για τη 17η και προτελευταία αγωνιστική της πρώτης φάσης του Eurocup. Εχοντας εξασφαλίσει την πρόκριση στη φάση των «16» υποδέχεται στην Πάτρα την ισόβαθμη Παρί (10-16). Με νίκη βάζει στην τσέπη του τουλάχιστον την τέταρτη θέση του ομίλου ώστε να αποκτήσει τη δυνατότητα να παίξει το πρώτο (μονό) νοκ άουτ στην έδρα του. Τη γαλλική ομάδα, που είναι η άμεση ανταγωνίστριά του, την έχει νικήσει ήδη εκτός έδρας με 74-71.
■ Με ανακοίνωσή του ο Παναθηναϊκός εξαπέλυσε επίθεση κατά του επανεκλεγέντος προέδρου του ΕΣΑΚΕ, Βαγγέλη Γαλατσόπουλου, και της διοίκησης της ΕΟΚ, μπλέκοντας μέσα και θέματα διαιτησίας.
