Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Είχε δώσει πολλά δικαιώματα η Μπάγερν Μονάχου στη φετινή σεζόν, με τις δύο ήττες και (κυρίως) τις 7 ισοπαλίες της. Εδωσε κυρίως δικαίωμα στην Ουνιόν Βερολίνου να την πιάσει στην κορυφή και να ονειρεύεται μεγαλεία. Ομως ο προπονητής της Ουνιόν Βερολίνου είχε προειδοποιήσει μετά την ήττα των Βαυαρών από την Γκλάντμπαχ στην προηγούμενη αγωνιστική: «Τώρα είναι πιο επικίνδυνοι. Τώρα είναι τσαντισμένοι. Και έτοιμοι να επιτεθούν».

Οπερ και εγένετο. Οι Βαυαροί ξύπνησαν και προχθές έβαλαν τα πράγματα στη θέση τους, δίνοντας μια γερή δόση… πραγματικότητας στους Βερολινέζους με ένα «χαλαρό» 3-0. Μετά τα πρώτα 45 λεπτά, οι πρωτευουσιάνοι ήδη είχαν δεχθεί και τα τρία γκολ. Πολιορκημένοι στην περιοχή τους από το ξεκίνημα, είδαν τον Τσούπο-Μοτίνγκ να ανοίγει το σκορ στο 31’ από ωραία σέντρα του Κομάν. Εννέα λεπτά αργότερα, ο Γάλλος πέρασε στη θέση του εκτελεστή, κάνοντας το 2-0 από ασίστ του Μίλερ, ο οποίος μοίρασε και δεύτερη ασίστ πέντε λεπτά αργότερα. Αποδέκτης ήταν ο Τζαμάλ Μουσιάλα, που γιόρτασε με γκολ τα 20ά γενέθλιά του και αποθεώθηκε από το κοινό της «Αλιάντς Αρένα». Ο νεαρός Γερμανός είναι μάλιστα ο δεύτερος πιο καθοριστικός παίκτης της φετινής Μπουντεσλίγκα με 11 γκολ και 7 ασίστ, πίσω μόνο από τον Ραντάλ Κολό Μουανί της Αϊντραχτ Φρανκφούρτης (10 γκολ και 10 ασίστ).

Το σκορ θα μπορούσε να είχε πάρει εφιαλτικές διαστάσεις για τους φιλοξενούμενους, όμως ο Ρένοβ έκανε σωρεία επεμβάσεων για να το αποτρέψει.

Η Μπάγερν μπορεί να άφησε τρεις βαθμούς πίσω της την Ουνιόν Βερολίνου, όμως συνεχίζεται η συγκατοίκηση στην κορυφή με την Ντόρτμουντ. Οι Βεστφαλοί έχουν μόνο νίκες μέσα στο 2023, σε όλες τις διοργανώσεις, επτά εκ των οποίων στην Μπουντεσλίγκα. Η τελευταία ήρθε το Σάββατο στην έδρα της Χοφενχάιμ, όπου ήταν αρκετό ένα γκολ του Γιούλιαν Μπραντ με την… πλάτη για να πάρουν το «τρίποντο». Η εστία των «κιτρινόμαυρων» δοκιμάστηκε αρκετές φορές πάντως και αυτό πρέπει να λειτουργήσει σαν καμπανάκι κινδύνου για την επικείμενη επίσκεψη της πάντα επικίνδυνης Λιψίας.

Οι Σάξονες από την πλευρά τους πέτυχαν πολύ σημαντική νίκη επί της Αϊντραχτ Φρανκφούρτης με 2-1, χάρη στους Βέρνερ και Φόρσμπεργκ. Ο πρώτος άνοιξε το σκορ σε ασίστ του δεύτερου και στο 40’, στο δεύτερο γκολ, οι ρόλοι αντιστράφηκαν. Η Λιψία εκμεταλλεύτηκε και το στραβοπάτημα της Φράιμπουργκ (εντός έδρας 1-1 με τη Λεβερκούζεν) για να «γραπώσει» την 4η θέση της κατάταξης, που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ.