Να ντύσει στα πράσινα τον διεθνή Ιορδανό (42 συμμετοχές/9 γκολ) Μούσα αλ Τάμαρι, της βελγικής Λέουβεν, προσπαθεί ο Παναθηναϊκός τα τελευταία 24ωρα προκειμένου να προχωρήσει στην υλοποίηση του χειμερινού μεταγραφικού του σχεδιασμού. Οι «πράσινοι» αναζητούν δύο παίκτες για την ενίσχυση της μεσοεπιθετικής τους γραμμής και στην παρούσα χρονική στιγμή έχουν επικεντρωθεί στην περίπτωση του Αλ Τάμαρι που αγωνίζεται στη θέση του δεξιού εξτρέμ και φημίζεται για την ταχύτητα, την ντρίμπλα και την ικανότητά του στο «ένας εναντίον ενός».
Ο 25χρονος Ιορδανός εξτρέμ δεσμεύεται με συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2023 με τη βελγική Λέουβεν, η οποία του έχει καταθέσει αλλεπάλληλες προτάσεις προκειμένου να επεκτείνει τη σύμβασή του, πλην όμως αυτός δεν επιθυμεί να την ανανεώσει. Ως εκ τούτου οι Βέλγοι βρίσκονται μπροστά σε αδιέξοδο, με συνέπεια να είναι συγκαταβατικοί για την παραχώρησή του για να εισπράξουν κάποια χρήματα και να μην τον χάσουν ως ελεύθερο. Ο Αλ Τάμαρι έγινε γνωστός στο ελληνικό κοινό από την εκπληκτική διετία που είχε με τη φανέλα του ΑΠΟΕΛ από το 2018 έως το 2020, όταν ο Γιοβάνοβιτς είχε αποχωρήσει από τον πάγκο του κυπριακού συλλόγου. Στον ΑΠΟΕΛ μέτρησε 76 συμμετοχές, 13 γκολ και 11 ασίστ. Από εκεί πήρε μεταγραφή στη Λέουβεν έναντι 1,1 εκατ. ευρώ, παρότι είχε ακουστεί ότι απασχολούσε σοβαρά τον Ολυμπιακό. Τη φετινή αγωνιστική περίοδο μετράει 23 συμμετοχές, 4 γκολ και ισάριθμες ασίστ, ενώ συνολικά έχει αγωνιστεί 78 φορές με τη φανέλα της με απολογισμό οκτώ γκολ και επτά ασίστ.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ενδιαφέρον έχουν δείξει γι’ αυτόν δύο γαλλικές ομάδες, με πιο «επικίνδυνη» τη Ναντ, πέραν φυσικά του Παναθηναϊκού που προσπαθεί να τον αποκτήσει έχοντας δέλεαρ την προοπτική της ευρωπαϊκής του συμμετοχής την επόμενη αγωνιστική περίοδο.
Tο «τριφύλλι» είχε κινηθεί για την απόκτηση του Αλ Τάμαρι και το καλοκαίρι του 2021, στην πρώτη χρονιά του Ιβάν Γιοβάνοβιτς στον πάγκο της ομάδας, αλλά οι τότε συζητήσεις με τη Λέουβεν δεν είχαν προχωρήσει εξαιτίας άρνησής της. Πλέον ο Παναθηναϊκός έχει προχωρήσει τη διαδικασία αγοράς του και εκκρεμεί η απόφαση του ποδοσφαιριστή, που σκέφτεται εάν είναι προτιμότερο να παραμείνει στο Βέλγιο μέχρι το καλοκαίρι και μετά να αναζητήσει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του ως ελεύθερος ή να συνεργαστεί άμεσα με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς στον Παναθηναϊκό.
● Το ξεκίνημα της εκπόνησης των οριστικών μελετών για τις εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού στον Βοτανικό γνωστοποίησε χθες η ΑΕΠ Ελαιώνα με ανακοίνωσή της. Το κονσόρτσιουμ των τραπεζών υπογράμμισε ότι προχωράει στην εκπόνηση των οριστικών μελετών για τις εγκαταστάσεις του Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου στο πλαίσιο της υλοποίησης των υποχρεώσεών της για το πρότζεκτ της Διπλής Ανάπλασης.
