Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Το καλοκαίρι, όταν ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα Τζουάν Λαπόρτα ξεκινούσε το ξεπούλημα περιουσιακών στοιχείων του συλλόγου για να βρει τα χρήματα να αγοράσει τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, υπήρχαν αρκετές φωνές αντίρρησης: «Μα είναι 34 ετών, μα 50 εκατομμύρια είναι πολλά, μα η ισπανική Λίγκα δεν είναι τόσο εύκολη όσο η Μπουντεσλίγκα», έλεγαν…

Μέσα σε λίγες εβδομάδες, ο Πολωνός φορ έχει βάλει τους οπαδούς της Μπαρτσελόνα στο τσεπάκι του, έχοντας παράλληλα αναγκάσει τους άπιστους Θωμάδες να σιγήσουν. Με εννέα γκολ και δύο ασίστ σε επτά αγωνιστικές του πρωταθλήματος, εντυπωσιάζει με την ευφυΐα του, την οξυδέρκεια στις τοποθετήσεις του, τον έλεγχο των φάσεων, την ικανότητα να ξεμαρκάρεται, τα τελειώματα, αλλά κυρίως με την όρεξη να παίζει και να κάνει τη διαφορά.

Οπως προχθές, στη Μαγιόρκα, όπου δημιούργησε και πέτυχε (το μοναδικό) γκολ από το πουθενά επειδή… το μπορεί. Ηταν ο μοναδικός τρόπος να νικηθεί η διπλή ζώνη άμυνας των «νησιωτών».

Το τελικό 1-0 είναι κολακευτικό για την Μπαρτσελόνα, είναι η αλήθεια. Οι «μπλαουγράνα» απέδωσαν κάτω του μετρίου, έχοντας πολλά προβλήματα στην άμυνα ειδικά στις στατικές φάσεις. Παράλληλα, με τον Πέδρι να βρίσκεται στον πάγκο επειδή ο Τσάβι ήθελε να τον ξεκουράσει ενόψει Ιντερ, το παιχνίδι κατοχής και δημιουργίας των Καταλανών δεν διέθετε ούτε ταχύτητα ούτε ποιότητα.

Ομως είπαμε. Υπάρχει ο Λεβαντόφσκι για να βγάζει τα κάστανα από τη φωτιά -όπως έκανε πριν από 2-3 χρόνια ο Λιονέλ Μέσι. Ομως ο Αργεντινός αστέρας δεν κατάφερε να εμποδίσει τις ήττες στα βράδια των μεγάλων αγώνων, ευρωπαϊκών ή μη. Και φάνηκε και στο Μόναχο, στην ήττα από την Μπάγερν, ότι (μόνο) ένας Λεβαντόφσκι δεν φέρνει την άνοιξη και ότι ο Τσάβι έχει ακόμα αρκετή δουλειά για να ανεβάσει τους υπόλοιπους στο επίπεδο του Πολωνού.

Οι «μπλαουγράνα» πάντως από χθες συγκατοικούν στην κορυφή με τη Ρεάλ Μαδρίτης -δυο εβδομάδες πριν από το μεταξύ τους clàsico-, καθώς οι «μερένγκες» υποχρεώθηκαν στην πρώτη τους φετινή απώλεια βαθμών. Η πεισματάρα Οσασούνα τούς έκοψε βαθμούς φέρνοντας 1-1 στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου». Το σκορ άνοιξε με μακρινή σέντρα-σουτ ο Βινίσιους (42’) και ισοφάρισε με εντυπωσιακή κεφαλιά ο Κίκε Γαρθία (50’). Οι Μαδριλένοι είχαν μεγάλη ευκαιρία για το 2-1 στο 79’, αλλά ο Μπενζεμά -που ήταν υποτονικός στην επιστροφή του από τραυματισμό- αστόχησε στο πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος.

Αλλες εποχές θα λέγαμε ότι η Ατλέτικο Μαδρίτης πέτυχε μεγάλη νίκη με 2-0 μέσα στην έδρα της Σεβίλης με γκολ των Γιορέντε και Μοράτα. Ομως είναι τέτοιο το χάλι των Ανδαλουσιανών, που οι «ροχιμπλάνκος» έγιναν άλλη μία από τις ομάδες που πραγματοποιούν περίπατο φέτος στο «Ραμόν Σάντσεθ Πιθχουάν». Η διοίκηση της Σεβίλης έχει αποφασίσει να διώξει τον Ζουλέν Λοπετέγι. Οσο όμως αναζητείται ο διάδοχός του, ο 56χρονος Βάσκος τεχνικός παραμένει στο πόστο του -και πιθανότατα θα είναι στον πάγκο στο μεθαυριανό ματς με την Ντόρτμουντ για το Τσάμπιονς Λιγκ.

Να σημειωθεί ότι σε όλες τις χθεσινές αναμετρήσεις της Πριμέρα και Σεγούντα Ντιβισιόν στην Ισπανία, κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή για τα θύματα της τραγωδίας στην Ινδονησία.