Η εκκίνηση της σεζόν έκρυβε μικρές συγκινήσεις, αλλά τελικά όχι λαχτάρες, για τον ΠΑΟΚ, ωστόσο η ομάδα του Λουτσέσκου πέτυχε τον πρώτο στόχο της, την πρόκριση στους ομίλους του Conference League. Πρωταγωνιστές ήταν κυρίως παίκτες της παλιάς φουρνιάς, όπως ο Μπίσεσβαρ, που ο Ρουμάνος τεχνικός αγκάλιασε με την επιστροφή, και λιγότερο τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα, κι αυτό προκάλεσε αρκετές συζητήσεις μεταξύ των φίλων της ομάδας για τις αντοχές του νέου ΠΑΟΚ. Υπήρξε βέβαια στο φινάλε ενίσχυση με τρεις ακόμη παίκτες σε καλή ηλικία, αλλά με δεδομένη και τη μη απόκτηση δεκαριού (η υπόθεση Τζοβίνκο είχε γεννήσει μεγάλες προσδοκίες), η αλήθεια είναι ότι ο «δικέφαλος του Βορρά» μπαίνει με ερωτήματα για την πληρότητα του ρόστερ του στο νέο πρωτάθλημα.
Ο Λουτσέσκου εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η ομάδα του μπορεί να πετύχει τους στόχους της, όμως απέφυγε να απαντήσει αν υπάρχουν κενά που δεν καλύφθηκαν. Ο ΠΑΟΚ έχει την ευκαιρία να μπει με το δεξί στηνSuper League 1 κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα του Ηρακλή Μεταξά αύριο, όμως έχει μπροστά του ένα πρόγραμμα-βουνό με έξι ματς σε 19 μέρες και θα πρέπει να δώσει νωρίς νωρίς εξετάσεις για το πόσο έτοιμος είναι να επανέλθει στον πρωταθλητισμό. Το αρνητικό για τους «ασπρόμαυρους» είναι ότι στην έναρξη τα προβλήματα δεν λείπουν, καθώς Ροντρίγκο, Ελ Καντουρί και Ινγκασον είναι ακόμη στα πιτς, ενώ η ενσωμάτωση του Αντρίγια Ζίβκοβιτς στην αποστολή της Εθνικής Σερβίας δημιούργησε ένα ακόμη πρόβλημα ελέω κορονοϊού.
Το πιο δύσκολο, σε κάθε περίπτωση, για τον ΠΑΟΚ είναι να κρατήσει δυο καρπούζια στην ίδια μασχάλη, καθώς ο Ιβάν Σαββίδης ευθύς εξαρχής ζήτησε αξιόλογη πορεία και στην Ευρώπη, όχι μόνο εγχώριους τίτλους.
