Στάση αναμονής τηρεί η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, παρακολουθώντας σαφώς με τη μέγιστη προσοχή τις τελευταίες δραματικές εξελίξεις και επαναλαμβάνοντας την απαρέγκλιτη θέση της περί κάθαρσης και εξυγίανσης του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Το «τριφύλλι» δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να τοποθετηθεί επισήμως μετά τους περιοριστικούς όρους που έθεσαν ο εισαγγελέας και ο ειδικός ανακριτής διαφθοράς στον Βαγγέλη Μαρινάκη, εκτιμώντας ότι «μιλούν» καλύτερα οι πράξεις και οι ενέργειές της καθ’ όλη τη διάρκεια της τελευταίας τριετίας.
Από την πρώτη στιγμή που ο Γιάννης Αλαφούζος ανέλαβε τη διοίκηση της «πράσινης» ΠΑΕ, άλλωστε, προέβη σε συγκεκριμένες καταγγελίες για τα κακώς κείμενα που υφίστανται στο δύσμοιρο ελληνικό ποδόσφαιρο και έθεσε ως πρωταρχικό στόχο την πάταξη του παρασκηνίου μέσω της κάθαρσης και την εξασφάλιση της ισονομίας του πρωταθλήματος.
Το σίγουρο είναι ότι η υιοθέτηση της λογικής «όλα στο φως» θα εξακολουθήσει να αποτελεί τον μοναδικό δρόμο του Παναθηναϊκού για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον.
Από εκεί και πέρα, στο μυαλό του Γιάννη Αλαφούζου βρίσκεται πάντοτε η πραγματοποίηση συνέντευξης Τύπου κατά τη διάρκεια της οποίας θα μιλήσει επί παντός του επιστητού, πλην όμως δεν υπάρχει ακόμα ειλημμένη απόφαση, ούτε φυσικά συγκεκριμένη ημερομηνία.
Ανοιχτό είναι, επίσης, και το ενδεχόμενο αποστολής στην UEFA του φακέλου με όλα τα στοιχεία που αφορούν την «εγκληματική οργάνωση» με τις εισηγήσεις της Δικαιοσύνης και όλες τις εξελίξεις, από τη στιγμή που εκτιμάται ότι η ΕΠΟ δεν υπάρχει περίπτωση να… επιληφθεί του θέματος.
Συν τοις άλλοις, δεν πρέπει να ξεχνάμε και την επίσημη θέση του «τριφυλλιού» μετά τη συνάντηση που είχε το βράδυ της Τετάρτης ο πρόεδρός του με τους κ. Μελισσανίδη – Σαββίδη, σύμφωνα με την οποία: «Ο Παναθηναϊκός σκέφτεται πολύ σοβαρά να μην κατέβει στο επόμενο πρωτάθλημα, εφόσον δεν εξασφαλιστεί η αξιοπιστία του»…
