Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Σαν σήμερα πριν από 40 χρόνια, στις 27 Μαΐου 1981, το «Παρκ ντε Πρενς» στο Παρίσι φιλοξένησε τον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών. Αντίπαλοι τέθηκαν δύο ομάδες που ήδη είχαν γράψει Ιστορία στην Ευρώπη. Από τη μία πλευρά η Ρεάλ Μαδρίτης των έξι κατακτήσεων έπαιζε στον 9ο τελικό της. Από την άλλη η Λίβερπουλ επιχειρούσε να γίνει η πρώτη βρετανική ομάδα με τρία τρόπαια στη διοργάνωση.

Οι «κόκκινοι» ήταν αυτοί που επικράτησαν τελικά με 1-0 σε έναν αγώνα όχι ιδιαίτερα θεαματικό, καθώς οι δύο ομάδες -πολύ πειθαρχημένες τακτικά- αλληλοεξουδετέρωσαν τα ατού τους. Παρά τη στρατηγική αυτή μάχη η Λίβερπουλ κατάφερε να βρει άνοιγμα στο 81’.

Με πλάγιο άουτ ο Ρέι Κένεντι βρήκε τον Αλαν Κένεντι, που μπήκε στην περιοχή και νίκησε τον τερματοφύλακα της Ρεάλ Μαδρίτης, τον Αγουστίν. Ηταν το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης, που σήμανε ότι το τρόπαιο θα παρέμενε στο «νησί» για πέμπτη σερί σεζόν μετά τις νίκες των «κόκκινων» το 1977 και 1978 και της Νότιγχαμ Φόρεστ τη διετία 1979-1980.

Παράλληλα ο Μπομπ Πέισλι έγινε ο πρώτος προπονητής στην ιστορία του Πρωταθλητριών με τρεις κατακτήσεις. Αργότερα τον ισοφάρισαν οι Κάρλο Αντσελότι και Ζινεντίν Ζιντάν.