Ο Ολυμπιακός έζησε άλλη μια μαγική ευρωπαϊκή βραδιά και απέκτησε το δικαίωμα να ονειρεύεται τις επόμενες. Δεν ήταν μόνο ότι απέκλεισε την Αϊντχόβεν, μέσα στην έδρα της, αλλά ο τρόπος που κατάφερε, ενώ ήταν σε μειονεκτική θέση. Όπως ακριβώς και με την Αρσεναλ. Ηταν μια ακόμη επιβεβαίωση ότι ο Μαρτίνς έχει φτιάξει μια ομάδα, που είτε παίζει καλά, είτε όχι, δεν σταματά να πιστεύει και να κυνηγά αυτό που δικαιούται, ανεξάρτητα το όνομα του (επόμενου) αντιπάλου. Με πείσμα και αυτοπεποίθηση.
Μέσα στο ντελίριο των πανηγυρισμών ο πρόεδρος, Βαγγέλης Μαρινάκης, έσπευσε να δώσει το στίγμα των συναισθημάτων του, με μια ανάρτησή του μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
«Συγχαρητήρια σε όλους! Μια μαγική Ευρωπαϊκή βραδιά για τον Ολυμπιακό μας! Αφιερωμένη στους φιλάθλους μας, στην Ελλάδα μας! Συνεχίζουμε Να Ονειρευόμαστε» έγραψε χαρακτηριστικά.
Εκτός όμως από τα… όνειρα υπάρχουν και τα οφέλη μιας πραγματικότητας πιο πεζής, αλλά απαραίτητης στον επαγγελματικό αθλητισμό. Οι «ερυθρόλευκοι» με την πρόκριση στους «16» βάζουν στο ταμείο τους 1.100.000 ευρώ, όπως ορίζει ο σχετικός καταμερισμός της UEFA. Από εδώ και πέρα, οι ομάδες που θα προκριθούν στα προημιτελικά παίρνουν 1,5 εκατ. ευρώ, στα ημιτελικά 2,4 εκατ. ευρώ, ενώ ο νικητής του θεσμού παίρνει 8,5 εκατ. ευρώ και ο ηττημένος στον τελικό 4,5 εκατ. ευρώ.
Συνολικά, μέχρι στιγμής, αν αθροίσουμε τα χρήματα που έχει κερδίσει ο Ολυμπιακός από την ευρωπαϊκή του πορεία, αυτά ξεπερνάνε τα 30 εκατομμύρια ευρώ Τα 15.250.000 εκ. για την πρόκριση στους ομίλους του Champions League, τα 15.512.000 εκατ. ευρώ διότι βρισκόταν στη 19η θέση του δεκαετούς ranking (ανάμεσα στις 32 ομάδες), ενώ από το market pool πήρε 1.485.000 ευρώ συν 1,2 εκατ. ευρώ επειδή αποκλείστηκε ο ΠΑΟΚ από την Κρασνοντάρ. Η νίκη επί της Μαρσέιγ στον όμιλο του απέφερε 2,7 εκατ. ευρώ, ενώ με την είσοδό του (ως τρίτος) στους «32» του Europa League κέρδισε άλλα 500.000 ευρώ.
Μόνη ελπίδα
Παράλληλα η συνέχιση της ευρωπαϊκής πορείας του Ολυμπιακού, δίνει ελπίδα για την συγκέντρωση βαθμών στην προσπάθεια να βελτιωθεί η θέση της Ελλάδας στην βαθμολογία της UEFA, που καθορίζει τις συμμετοχές στις διοργανώσεις της από κάθε χώρα.
Παρά την πρόκριση της ομάδας του Πειραιά η χώρα μας έπεσε από την 18η θέση στην 20ή γιατί η Γιανγκ Μπόις νίκησε και προκρίθηκε με «διπλό» στη Γερμανία, οπότε και η Ελβετία αύξησε την διαφορά μας, η Ντιναμό Ζάγκρεμπ έκανε δεύτερη νίκη επί της Κρασνοντάρ και η Κροατία μας πέρασε και η Σλάβια έκανε «διπλό» μέσα στην Αγγλία κόντρα στη Λέστερ για να προκριθεί, δίνοντας τη δυνατότητα στους Τσέχους να μας πιάσουν.
Αυτή τη στιγμή η βαθμολογία στη «γειτονιά» της Ελλάδας έχει ως εξής: 15η Κύπρος 27.750 (0/4), 16η Σερβία 26.750 (0/4), 17η Ελβετία 26.225 (1/4), 18η Κροατία 25.675 (1/5), 19η Τσεχία 25.600 (1/5), 20ή Ελλάδα 25.600 (1/5). Σε παρένθεση αναφέρεται ο αριθμός των ομάδων που συνεχίζουν σε σχέση με εκείνες που ξεκίνησαν.
