Παρότι τα βελγικά μέσα ενημέρωσης προσπάθησαν να δώσουν μια χροιά θρίλερ στην υπόθεση του δανεισμού του Μίχαελ Κρμέντσικ από την Κλαμπ Μπριζ, ο 27χρονος, ύψους 1,91 μ., επιθετικός ήρθε χθες το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη (δηλώνοντας ότι ο ΠΑΟΚ ήταν η βασική επιλογή του και πρέπει η ομάδα να είναι πρώτη), συνοδευόμενος από τον ατζέντη του Ντάνιελ Σμέχκαλ, για να ολοκληρώσει και τυπικά τη συμφωνία που εδώ και λίγες μέρες έχει κάνει με τον ΠΑΟΚ.
Η σχετική ανακοίνωση-παρουσίαση έγινε χθες μέσω facebook live και είναι ήδη γνωστό ότι ο ΠΑΟΚ θα καλύψει 300.000 ευρώ από την αμοιβή που είναι να παίρνει από την Μπριζ μέχρι το καλοκαίρι, ενώ θα μπει και μπάι άουτ περίπου 4 εκατ. ευρώ αν θέλει ο ΠΑΟΚ να τον αγοράσει το καλοκαίρι.
Ο Τσέχος φορ θα μπει στη βιτρίνα, με την ελπίδα να αποτελέσει μαζί με τον Σφιντέρσκι ένα αξιόπιστο δίδυμο επιθετικών στον φετινό ΠΑΟΚ και θα… τραβήξει τα βλέμματα από τον Αντόνιο Τσόλακ, στον οποίο, όπως φάνηκε και με τα λίγα λεπτά συμμετοχής στη Λάρισα, ούτε ο Γκαρσία πιστεύει πλέον.
Από το βράδυ της Κυριακής, πάντως, το μεγάλο βάρος έχει πέσει στην υπόθεση του Φίλιπ Κροβίνοβιτς, που αποτελεί την πρώτη επιλογή για τη θέση του κεντρικού μέσου που ψάχνει ο ΠΑΟΚ. Ο 25χρονος Κροάτης μέσος δεν υπολογίζεται από τον Σαμ Αλαρντάις στη Γουέστ Μπρομ (ήταν παιδί του Σλάβεν Μπίλιτς), η οποία δεν έχει κανένα πρόβλημα να διακόψει τον δανεισμό του από την Μπενφίκα για να εξοικονομήσει χρήματα.
Ο Ολαφ Ρέμπε, που «τρέχει» την υπόθεση, βρίσκεται σε εντατικές επαφές με την Μπενφίκα, η οποία μέχρι χθες το βράδυ ζητούσε ένα υψηλό -δεν φαινόταν πάντως ότι είναι απαγορευτικό- ποσό για το εξάμηνο συμβολαίου του 25χρονου μέσου που θέλει να εντάξει στο ρόστερ του ο ΠΑΟΚ.
Πάντως, ο Γερμανός αθλητικός διευθυντής του ΠΑΟΚ έχει σταντ μπάι και εναλλακτικές λύσεις, με την πιο σημαντική να αφορά Αφρικανό ποδοσφαιριστή που αγωνίζεται στην Τουρκία. Από σήμερα, εξάλλου, ο Αμρ Ουάρντα θα ενταχθεί στο ρόστερ της ομάδας, αφού χθες ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στον Βόλο συμμετέχοντας στη νίκη της θεσσαλικής ομάδας επί του Ατρομήτου.
Τέλος, μέχρι αύριο αναμένεται να λυθεί και το συμβόλαιο του Γιάννη Αμανατίδη, μέχρι πρότινος βοηθού του Πάμπλο Γκαρσία, που το καλοκαίρι είχε υπογράψει για 2+1 χρόνια ερχόμενος από την ελβετική Σεν Γκάλεν.
