ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ efsyn.gr , Κώστας Πετρωτός
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Είχε-δεν είχε, αναστάτωσε για ακόμη μια φορά τη Θεσσαλονίκη -αυτή τη φορά εν μέσω εορτών- ο Αμρ Ουάρντα. Το έκανε όμως όχι για καμώματα εκτός γηπέδων αλλά για τις αγωνιστικές επιδόσεις του που, άλλωστε, έχουν αναγκάσει τον ΠΑΟΚ να μην κόβει τον ομφάλιο λώρο μαζί του.

Ο 27χρονος Αιγύπτιος μεσοεπιθετικός είναι μία ανάσα από την επιστροφή του στους «ασπρόμαυρους» που μετά τον Παναιτωλικό τον Ιανουάριο του 2017 θα τον αγοράσουν και από τον Βόλο ύστερα από τέσσερα χρόνια. Αυτή τη φορά δεν θα χρειαστεί να δαπανηθούν 800.000 ευρώ αλλά αρκετά λιγότερα, αφού το περασμένο καλοκαίρι ο ΠΑΟΚ είχε φροντίσει να τον δώσει με ειδική συμφωνία στον Βόλο (είχε κρατήσει και ποσοστό μεταπώλησης) που του δίνει τη δυνατότητα να τον επαναφέρει με μικρό κόστος στην Τούμπα.

Το όνομα του Αιγύπτιου έπεσε τις τελευταίες μέρες στο τραπέζι των συζητήσεων της διοίκησης του «δικεφάλου του Βορρά» με τον Πάμπλο Γκαρσία που έχει ζητήσει (εκτός του Λάμπρου που επιστρέφει) κι άλλον μεσοεπιθετικό και από τη στιγμή που δεν φαίνεται να υπάρχει η προοπτική αγοράς άλλου παίκτη με παρόμοια χαρακτηριστικά, εκφράστηκε θετικά στο ενδεχόμενο της επιστροφής Ουάρντα.

Μάλιστα, χθες επικοινώνησε μαζί του και του εξέφρασε την επιθυμία να συνεργαστούν, κάτι που μέτρησε καταλυτικά στην απόφαση του Αιγύπτιου. Ο τελευταίος, όπως έλεγε στο περιβάλλον του, είχε και κρούση από τον Αρη (έχει αναπτύξει προσωπική σχέση με τον Καρυπίδη) που ήθελε να τον κλείσει από τώρα για το καλοκαίρι που ολοκληρώνεται το συμβόλαιό του, ωστόσο επέλεξε τον ΠΑΟΚ εκτιμώντας ότι αυτή τη φορά θα του δώσει την ώθηση που χρειάζεται στην καριέρα του και ετοιμάζεται να υπογράψει άμεσα. Ο Ουάρντα πήρε συμμετοχές σε δύο διαφορετικές περιόδους στον ΠΑΟΚ (14 ματς, 2 γκολ και 3 ασίστ επί Ιβιτς και 22 ματς, ένα γκολ και μία ασίστ επί Λουτσέσκου) και έπαιξε δανεικός τρεις φορές, δύο στον Ατρόμητο, όπου τη σεζόν 2017-2018 αναδείχθηκε κορυφαίος παίκτης του πρωταθλήματος, και μία στην ΑΕΛ.

Οσο για τον Αρη, μάλλον θα στρέψει το βάρος της προσπάθειάς του στην απόκτηση του 25χρονου Κύπριου αριστερού μπακ Νικόλας Ιωάννου, ο οποίος ανήκει στη Νότιγχαμ Φόρεστ, αλλά δεν παίρνει χρόνο συμμετοχής.