Την πρώτη πραγματικά σοκαριστική βραδιά της εποχής Γκαρσία έζησε ο ΠΑΟΚ χθες το βράδυ στην Κύπρο. Πήγε για νίκη κόντρα σε μια ομάδα που εμφανιζόταν να έχει παρατήσει την Ευρώπη και τελικά ηττήθηκε, πληρώνοντας την κακή βραδιά αρκετών παικτών του αλλά και του Ουρουγουανού τεχνικού που, αντί να βοηθήσει, μπέρδεψε την ομάδα του με τις αλλαγές στην ανάπαυλα.
Το τρομερό γκολ του Τζόλη με το οποίο ο ΠΑΟΚ ξεπέρασε το πρώτο σοκ του 1-0 δεν ήταν αρκετό να δώσει ώθηση στον… υπνωτισμένο «δικέφαλο του βορρά» που προς το φινάλε δέχθηκε και ένα δεύτερο τέρμα και σε συνδυασμό με τη νίκη της Αϊντχόβεν στην Ισπανία βρέθηκε και μαθηματικά εκτός Ευρώπης.
Σε ό,τι αφορά την εξέλιξη του παιχνιδιού, ο Γκαρσία έκανε λογική επιλογή ενδεκάδας, αποφεύγοντας τα πειράματα στην κάλυψη της θέσης του αριστερού μπακ από τη στιγμή που ο Γιαννούλης έμεινε στον πάγκο. Ο Ροντρίγκες πήγε αριστερά, ο Ουαγκέ ήταν στα δεξιά, οι τρεις χαφ ήταν αυτοί του Αϊντχόβεν, ενώ στην επίθεση επιλέχθηκε η φορμαρισμένη τριάδα των Τζόλη, Ζίβκοβιτς και Σφιντέρσκι.
Ο ΠΑΟΚ άρχισε τον αγώνα με πολλά μεσοαμυντικά προβλήματα και αυτό έφερε και το γκολ του Κακουλή στο 9΄ (πήρε το ριμπάουντ μετά την απόκρουση του Ζίβκοβιτς σε σουτ του Σενέ) και την αλλαγή στις θέσεις των στόπερ, με τον Κρέσπο να πάει στα αριστερά και τον Βαρέλα πάνω στον Σενέ. Ο ΠΑΟΚ άρχισε να πατά καλά στο γήπεδο μετά το 20λεπτο και είχε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία του στο 34΄ με τον Κρέσπο, που με κεφαλιά μετά από κόρνερ και πρώτη κεφαλιά του Σβαμπ έστειλε την μπάλα να γλείψει το οριζόντιο δοκάρι.
Κατάφερε όμως να ισοφαρίσει στο 39΄ με ένα φανταστικό γκολ που άρχισε και τελείωσε στον Τζόλη (και ενδιάμεσα Ουαγκέ, Αντρίγια και Ελ Καντουρί έκαναν έναν συνδυασμό playstation). Στην εκκίνηση του δεύτερου μέρους, ο Πάμπλο Γκαρσία έριξε στο παιχνίδι τον Γιαννούλη (έστειλε τον Ροντρίγκο στα δεξιά) και τον Μουργκ και μέσα σε τρία λεπτά χάθηκαν δυο μεγάλες ευκαιρίες με τον Ελ Καντουρί για τον ΠΑΟΚ και τους Σενέ, Τζιώνη που σταμάτησαν ο Ζίβκοβιτς και το δοκάρι αντίστοιχα για την Ομόνοια.
Η αποχώρηση του Ουαγκέ από τη δεξιά πλευρά απενεργοποίησε εντελώς τις επιθέσεις από εκείνη την πλευρά, ενώ ούτε ο Μουργκ μπόρεσε να δώσει το κάτι παραπάνω, με αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ να απειλεί με κόρνερ. Την ίδια ώρα, ο «δικέφαλος του βορρά» έδειχνε ασταθής και αμυντικά (ειδικά ο Κρέσπο, αλλά και ο Βαρέλα ήταν σε μία από τις χειρότερες βραδιές τους) και τελικά πλήρωσε ένα διπλό λάθος του Ελ Καντουρί στο 84’. Εχασε την μπάλα αρχικά και στην συνέχεια έκανε πέναλτι στον Λοΐζου που μετέτρεψε σε γκολ ο Γκόμεθ.
Στα τελευταία λεπτά ήταν αδύνατο να βρεθούν οι λύσεις που δεν είχε ο ΠΑΟΚ σε όλη τη διάρκεια του ματς και μοιραία ήρθε η ήττα που έβαλε τέλος στην ευρωπαϊκή πορεία του που άρχισε με μεγάλες φιλοδοξίες, αλλά ολοκληρώθηκε άδοξα. Το ματς με τη Γρανάδα την τελευταία αγωνιστική στην Τούμπα έχει διαδικαστικό χαρακτήρα για τον ΠΑΟΚ που θα στερηθεί και τις υπηρεσίες του Γιαννούλη ο οποίος συμπλήρωσε κάρτες.
Ομόνοια (Χ. Μπεργκ): Φαμπιάνο, Κούσουλος (59΄ Γκόμεθ), Χούμποτσαν, Λανγκ, Λούφτνερ, Κίκο (59΄ Λέσιακς), Λοΐζου (85΄ Ασάντε), Τζιωνής, Γκόμες, Κακουλής (21΄ λ.τ. Σεχού), Σενέ (59΄ Ντούρις).
ΠΑΟΚ (Π. Γκαρσία): Ζίβκο Ζίβκοβιτς, Ουαγκέ (46΄ Γιαννούλης), Βαρέλα, Κρέσπο, Ροντρίγκο, Σβαμπ (46΄ Μουργκ), Τσιγγάρας (79΄ Μπίσεσβαρ), Ελ Καντουρί, Αντρίγια Ζίβκοβιτς, Τζόλης, Σβιντέρσκι.
Σκόρερ: 9΄ Κακουλής, 84΄ Γκόμεθ – 39΄ Τζόλης.
Διαιτητής: Πόουσον (Αγγλος).
Κίτρινη: 31΄ Σενέ – 31΄ Ελ Καντουρί, 56΄ Κρέσπο, 64΄ Αντρίγια, 74΄ Γιαννούλης.
Κόκκινη: –
