ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ efsyn.gr , Τάσος Τσατάλης
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Η ΑΕΚ ολοκλήρωσε χθες βράδυ και τυπικά την απόκτηση του Λέβι Γκαρσία, αλλά πάει και για να κλείσει και δεύτερη μεταγραφή βασικού κορμού, με τον γνωστό μας από το πέρασμά του από τον ΠΑΟΚ, Εβγένι Σάκχοφ. Από την Ενωση είναι σε επαφές για την απόκτηση του 29χρονου Ουκρανού χαφ από χθες, έχουν καταθέσει πρόταση που δεν είναι μακριά από τις απαιτήσεις του παίκτη και πάλευαν για να κλείσουν τη συμφωνία, ακόμη και μέχρι αργά χθες το βράδυ.

Ο Σάκχοφ που η αποχώρηση του από τον ΠΑΟΚ αποτέλεσε έναν από τους βασικούς λόγους της όξυνσης των σχέσεων του Ραζβάν Λουτσέσκου με τη διοίκηση της ομάδας, έπαιξε την σεζόν που τελείωσε στη Λέτσε. Η ιταλική ομάδα όμως υποβιβάστηκε στη Serie B, o Ουκρανός χαφ δεν επιθυμεί να παίξει εκεί και ο σύλλογος από την πλευρά του δεν θέλει να έχει και για την νέα σεζόν το πολύ μεγάλο για τα δεδομένα της κατηγορίας συμβόλαιο του. Ετσι, ο Σάκχοφ μπορεί να φύγει ως ελεύθερος, η ΑΕΚ τον ήθελε από πέρσι, αλλά τελικά είχε «κοπεί» από τον Μιγκέλ Καρντόσο, για να έρθει ο Νταβίντ Σιμάο.

Στην ΑΕΚ κατέληξαν πως θέλουν να προσθέσουν χαφ με πολύ συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, στα οποία ο Σάκχοφ…κολλάει γάντι. Θέλουν ύψος, αθλητικότητα, σιγουριά με την μπάλα στα πόδια και καλή επαφή με την αντίπαλη περιοχή. Ο Σάκχοφ και στον ΠΑΟΚ έδειξε πως έχει εκτός των άλλων έφεση και στο σκοράρισμα.

Ο Γκαρσία πέρασε από εξαντλητικές ιατρικές εξετάσεις και εργομετρικά τεστ για δυο ημέρες, γεγονός φυσιολογικό αν σκεφθεί κανείς πως θα ξοδευτούν 2,2 εκατομμύρια για το 60% των δικαιωμάτων του, από την Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ. Ολα κύλησαν ομαλά, πάντως, και ο παίκτης εντάσσεται στο δυναμικό της ΑΕΚ.