Δεν έχει περάσει απαρατήρητος ο εξευτελισμός του Λευτέρη Αυγενάκη από την Ντόρα Μπακογιάννη, μέσα στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, στη διαδικασία της ψήφισης επί της αρχής του νέου αθλητικού νομοσχεδίου.
Παρότι στενοί συνεργάτες ακόμη και στο κόμμα που είχε ιδρύσει η Ντόρα, όταν την είχε ακολουθήσει ο Αυγενάκης, η αδερφή του πρωθυπουργού διέσυρε τον υφυπουργό Αθλητισμού. Του είπε ορθά κοφτά πως οι προβλέψεις του για τις θητείες στις ομοσπονδίες και τα όρια στις ηλικίες θα καταπέσουν στα δικαστήρια και τον κάλεσε να μην αφήσει να φτάσουμε εκεί. Του τόνισε πως θα υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, που ήδη έχει στείλει επιστολές με προειδοποιήσεις και θα αντιμετωπίσει μεγάλο πρόβλημα ο ελληνικός αθλητισμός.
Ο Αυγενάκης προσπάθησε να ισχυριστεί πως οι επιστολές της ΔΟΕ δεν είναι από τον πρόεδρό της, αλλά κι εκεί τον διέσυρε η Ντόρα Μπακογιάννη, υπενθυμίζοντάς του πως ο πρόεδρος της ΔΟΕ υπογράφει μόνο επιστολές που απευθύνονται σε αρχηγούς κρατών και όχι υπουργούς ή κυβερνητικές υπηρεσίες μιας χώρας. Δεν έκρυψε η Ντόρα Μπακογιάννη πως το ειδικό της ενδιαφέρον προέρχεται από την ενασχόληση του συζύγου της, Ισίδωρου Κούβελου, με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.
Και ο Κούβελος έχει κάνει ανάλογες προειδοποιήσεις στον Αυγενάκη. Βέβαια είναι κατανοητό πως όλα αυτά ίσως φαίνονται λίγο περίεργα, καθώς στο μυαλό των περισσότερων όλα τα πρόσωπα που εμπλέκονται σε αυτή τη διαμάχη που εκφράστηκε και μέσα στη Βουλή έχουν ένα κοινό σημείο αναφοράς. Εναν κοινό ισχυρό φίλο ας πούμε. Κι άντε τώρα να βγάλεις άκρη τι στο καλό συμβαίνει εδώ πέρα.
Ο δε Ισίδωρος Κούβελος επανήλθε και χθες με νέες δηλώσεις, στις οποίες τόνισε πως ο νόμος του Αυγενάκη είναι αντισυνταγματικός. Το λέει συχνά τις τελευταίες εβδομάδες άλλωστε και δεν αποτελεί έκπληξη.
Στο μεταξύ κινείται πλέον δυναμικά και η ΕΠΟ προς FIFA – UEFA, σε σχέση με τις προβλέψεις του νόμου του Αυγενάκη για τις εκλογές στις ΕΠΣ, αλλά και την ημερομηνία των εκλογών στην ΕΠΟ. Που φυσικά παραβιάζουν κάθε έννοια αυτοδιοίκητου και δείχνουν πως μοναδικός στόχος του νομοσχεδίου είναι να ελεγχθεί απόλυτα η δομή, η λειτουργία, αλλά και η στελέχωση των αθλητικών ομοσπονδιών.
