Ο Τσούμπα Ακπομ συνέβαλε τα μέγιστα στις δύο ως τώρα προκρίσεις του ΠΑΟΚ επί της Μπεσίκτας και της Μπενφίκα στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.
Ωστόσο, από το πρωί δεν είναι πια παίκτης του ΠΑΟΚ, καθώς ενεργοποιήθηκε η συμφωνία πώλησης του στην Μίντλεσμπρο η οποία είχε επιτευχθεί πριν το παιχνίδι (κατόπιν και της επιθυμίας του παίκτη να επιστρέψει στην Αγγλία) η οποία δίνει στον «δικέφαλο του βορρά» περίπου τρία εκατομμύρια ευρώ και ποσοστό μεταπώλησης.
Από τα γραφεία της Τούμπας σημειώνεται ότι το αργότερο μέχρι αύριο θα έχει βρεθεί ο αντικαταστάτης του για να είναι διαθέσιμος για τα παιχνίδια των πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ με την Κράσνονταρ (το πρώτο την ερχόμενη Τρίτη στην Ρωσία)
Ο Ακπομ είχε αποκτηθεί το καλοκαίρι του 2018 έναντι συνολικά δύο εκατομμυρίων ευρώ που καταβλήθηκαν στην Αρσεναλ, κατέκτησε δύο Κύπελλα (στον τελικό του 2019 είχε πετύχει και το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση) και ένα Πρωτάθλημα και συνολικά «έγραψε» 79 συμμετοχές, με 18 γκολ και 9 ασίστ.
