Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Την απόφαση να ξεκινήσει η Bundesliga από τις 16 Μαΐου από εκεί που σταμάτησε πριν από δύο μήνες (26η αγωνιστική) ανακοίνωσε η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, έπειτα από συνάντηση που είχε με τους πρωθυπουργούς των 16 κρατιδίων της χώρας.

Ωστόσο, το γερμανικό πρωτάθλημα θα ολοκληρωθεί με άδεια γήπεδα, καθώς λόγω των μέτρων πρόληψης για τη διασπορά του νέου κορονοϊού, δεν θα επιτραπεί η παρουσία φιλάθλων στους αγώνες. 

Ο επικεφαλής της γερμανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Κρίστιαν Ζάιφερ, δήλωσε ότι «όλοι πρέπει να καταλάβουν ότι παίζουμε δοκιμαστικά. Όλοι πρέπει να είμαστε υπεύθυνοι και θα ενεργήσουμε με τρόπο ώστε να προλάβουμε εγκαίρως νέες μολύνσεις».

Τόνισε ότι το πρωτάθλημα ξεκινάει λόγω της επιτυχούς αντιμετώπισης της πανδημίας στη χώρα έως τώρα. Στόχος είναι να ολοκληρωθεί στο σαββατοκύριακο 27-28 Ιουνίου.

Στις 16 Μαΐου θα ξεκινήσει και το πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας.