Η Ρεάλ Μαδρίτης ήταν η μεγάλη νικήτρια στο απόλυτο ντέρμπι της Ισπανίας, επικρατώντας με 2-0 της Μπαρτσελόνα, το βράδυ της Κυριακής, στο γήπεδο «Σαντιάγο Μπερναμπέου».
Χάρη στη νίκη της αυτή, η «βασίλισσα» πάτησε ξανά κορυφή στη La Liga, αφήνοντας πίσω της, με ένα βαθμό διαφορά, την «Μπάρτσα» (56 έναντι 55 βαθμών, σε 26 αγώνες).
Οι Καταλανοί είχαν τις φάσεις στο πρώτο ημίχρονο, όμως οι Γκριεζμάν, Αρτούρ και Μέσι δεν κατάφεραν να σκοράρουν στις ευκαιρίες που τους δόθηκαν.
Τα πράγματα άλλαξαν στην επανάληψη. Έπειτα από μια εντυπωσιακή επέμβαση του Τερ Στέγκεν σε σουτ του Ίσκο στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου, οι γηπεδούχοι πήραν προβάδισμα στο 71ο λεπτό, με τον Βινίσιους να πλασάρει από πλάγια θέση και την μπάλα να βρίσκει στον Πικέ πριν καταλήξει στα δίκτυα της Μπαρτσελόνα.
Το γκολ αυτό έδωσε άλλον αέρα στη Ρεάλ, η οποία όχι μόνο δεν απειλήθηκε στη συνέχεια, αλλά έφτασε και σε δεύτερο τέρμα με τον Μαριάνο, στις καθυστερήσεις.
Οι συνθέσεις των ομάδων:
Ρεάλ Μαδρίτης: Κουρτουά, Βαράν, Σέρχιο Ράμος, Καρβαχάλ, Μαρσέλο, Καζεμίρο, Βαλβέρδε (86′ Λούκας Βάθκεθ), Κρόος, Ίσκο (76′ Μόντριτς), Βινίσιους, Μπενζεμά (90’+ Μαριάνο)
Μπαρτσελόνα: Τερ Στέγκεν, Μπουσκέτς, Ουμτιτί, Ζόρντιν Αλμπα, Σεμέντο, Μπουσκέτς, Αρτούρ (81′ Ράκιτιτς), Βιδάλ (90′ Μπρέιθγουεϊτ), Ντε Γιονγκ, Μέσι, Γκριεζμάν (81′ Φατί).
