Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Νέες εντάσεις πυροδοτεί η είδηση πως έφτασε στο Πρωτοβάθμιο πειθαρχικό όργανο της Super League, το σκεπτικό της ΕΕΑ (Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού), σχετικά με τη γνωστή υπόθεση του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης που αφορά σε πολυϊδιοκτησία

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σκεπτικό της Επιτροπής αριθμεί 84 σελίδες. Η δικάσιμος αναμένεται να οριστεί εντός των προσεχών ημερών

Σημειώνεται πως εάν υιοθετηθεί η εισήγηση της ΕΕΑ, προβλέπεται υποβιβασμός και για τις δύο ομάδες. Υπενθυμίζεται επίσης ότι η κυβέρνηση, μέσω τροπολογίας που ψηφίστηκε στη Βουλή, επιχείρησε να αλλάξει την ποινή: από υποβιβασμό στην επόμενη κατηγορία ή και από τις επαγγελματικές γενικώς σε ποινή από 5 έως 10 βαθμούς από τη βαθμολογία της σεζόν μέσα στην οποία διαπιστώθηκε η παράβαση.

Ωστόσο, όπως έχει γράψει ο δημοσιογράφος της «Εφ.Συν.» Τάσος Τσατάλης, τα πειθαρχικά όργανα του ποδοσφαίρου (αρχικά της Super League και κατόπιν το δευτεροβάθμιο της ΕΠΟ), δεν μπορούν να δικάσουν με πλαίσιο ποινών διαφορετικό από αυτό που προβλέπει ο πειθαρχικός κώδικας της ΕΠΟ, άσχετα με το τι λέει η τροπολογία. Έτσι, ο πειθαρχικός κώδικας της ΕΠΟ στο παράρτημα Α, που αφορά τις ποινές από πορίσματα της ΕΕΑ, κανονικότατα εξακολουθεί να προβλέπει ποινή υποβιβασμού για περιπτώσεις παραβάσεων που χαρακτηρίζονται «βαρείες», όπως η συγκεκριμένη.

Σε κάθε περίπτωση, έρχεται πλέον η ώρα της εκδίκασης της υπόθεσης, γεγονός που επιφέρει τις αντιδράσεις των εν λόγω ΠΑΕ, καθώς και του Ολυμπιακού που έκανε τη σχετική καταγγελία. 

Στο πλαίσιο αυτό, οργισμένη ήταν η αντίδραση του ΠΑΟΚ, κάνοντας λόγο για «νομικά κενό γονατογράφημα της κακιάς ώρας» και προειδοποιώντας με «νομικές απαντήσεις». Πιο συγκεκριμένα: 

«Λάβαμε επιτέλους την έκθεση της ΕΕΑ και ζητούμε συγγνώμη που τους κατηγορήσαμε ότι καθυστέρησαν. Οι σεναριογράφοι χρειάζονται μήνες για να καταλήξουν σε τέτοιο παραμύθι. Δυσκολεύτηκαν να τεκμηριώσουν μια προειλημμένη τους απόφαση και τελικά κατέληξαν σε ένα νομικά κενό γονατογράφημα της κακιάς ώρας. Το μόνο σίγουρο είναι πως μας έκαναν τη ζωή πιο εύκολη. Σύντομα θα πάρουν και τις νομικές απαντήσεις…»

Από την πλευρά τους, πηγές από την ΠΑΕ Ολυμπιακός κάνουν λόγο για έκθεση – κόλαφο κατά του ΠΑΟΚ και μιλούν για άμεση σύνδεση του Ιωάννη Καλπαζίδη με τον ΠΑΟΚ.