Πριν από περίπου δυόμισι χρόνια, κοτζάμ Οτμαρ Χίτσφελντ δεν δίστασε να προβλέψει ότι η καριέρα του (22χρονου τότε) Μίκαελ Λανγκ, μεταγραφικού στόχου του Παναθηναϊκού για τη θέση του δεξιού μπακ, όπως σας αναφέραμε χθες, θα ήταν στρωμένη με ροδοπέταλα.
«Αυτός ο μικρός έχει λαμπρό μέλλον…», είπε επί λέξει στην αγγλική «Daily Mail» ο καταξιωμένος Γερμανός προπονητής για τον Λανγκ, λίγες μέρες μετά το ντεμπούτο του στην Εθνική Ελβετίας τον Νοέμβριο του 2013.
Σε κείνο το ματς, μάλιστα, απέναντι στην Αλβανία για τα προκριματικά του Μουντιάλ, ο 24χρονος πλάγιος αμυντικός είχε αγωνιστεί ως βασικός αλλά και είχε χριστεί επίσης σκόρερ στη νίκη της χώρας του με 2-1.
Ο Χίτσφελντ τον πήρε μαζί του στη Βραζιλία, του έδωσε όσο χρόνο συμμετοχής μπορούσε (με δεδομένη την παρουσία του Στέφαν Λιχστάινερ της Γιουβέντους στη συγκεκριμένη θέση) και από τότε, όποτε αναφέρεται στον επαγγελματισμό, στις ικανότητες και στην προοπτική του, επιμένει και πλέκει το εγκώμιό του.
Με το πέρασμα του χρόνου η καριέρα του Λανγκ δεν έχει μεν… εκτοξευτεί, αλλά διανύει πράγματι σταθερά ανοδική πορεία και η χρηματιστηριακή του αξία διαρκώς ανεβαίνει. Στη γερμανική ιστοσελίδα «transfermarkt», επί παραδείγματι, κοστολογείται στα 2 εκατομμύρια ευρώ, όσο εκτιμάται και ο Κάρλος Ζέκα, τη στιγμή που πριν από τρία χρόνια ήταν μόλις μερικές χιλιάδες ευρώ.
Ο ίδιος έχει συνειδητοποιήσει ότι έφτασε η ώρα να φύγει από την Ελβετία και την Γκρασχόπερ προκειμένου να δοκιμάσει την τύχη του στο εξωτερικό, ει δυνατόν σε ομάδα που συμμετέχει σε μία απ’ τις δύο μεγάλες ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Κι αυτός είναι ο λόγος που δεν ενδίδει στο πρέσινγκ και αγνοεί επιδεικτικά τις -εδώ και ένα χρόνο- προτάσεις ανανέωσης συμβολαίου του. «Εχω πάρει την απόφασή μου για το καλοκαίρι, οπότε τελειώνει το συμβόλαιό μου. Θα ήθελα να φύγω και να παίξω στο εξωτερικό. Προς το παρόν, όμως, είμαι συγκεντρωμένος στις υποχρεώσεις μου με την Γκρασχόπερ», δήλωσε χαρακτηριστικά πριν από ένα μήνα.
Εκείνη τη στιγμή ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε να μαζεύει πληροφορίες για την περίπτωσή του, την οποία έβαλε ψηλά στη σχετική ιεράρχηση. Ο Λεωνίδας Βόκολος τον «κατασκόπευσε» την περασμένη Παρασκευή στο ματς με τη Σιόν και εξέφρασε το σχετικό ενδιαφέρον στον εκπρόσωπό του.
Η πρώτη αναγνωριστική συζήτηση για το οικονομικό έδειξε σημαντική, αλλά όχι αγεφύρωτη απόκλιση. Η πλευρά του Λανγκ ζήτησε 300 χιλιάδες ευρώ «καθαρά» τον χρόνο, οι «πράσινοι» του δίνουν τα μισά, αλλά φαίνεται πως είναι καθαρά θέμα απόφασης των ανθρώπων του Παναθηναϊκού να «χτίσουν» τη «γέφυρα» και να κλείσει το «deal» με ένα ποσό λίγο πάνω από τα 250 χιλιάρικα.
Ο Λανγκ δεν είναι ο μοναδικός υποψήφιος του Παναθηναϊκού για τη θέση του δεξιού μπακ, όπως κι ο ίδιος δεν έχει μόνο το «τριφύλλι» ως επιλογή. Στο «κόλπο» βρίσκονται η Φράιμπουργκ και η Βασιλεία.
