Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Παναθηναϊκός και Αρης αλληλοεξουδετερώθηκαν χθες βράδυ στο βροχερό ΟΑΚΑ και η λευκή ισοπαλία ήταν το φυσιολογικό αποτέλεσμα του μεταξύ τους ντέρμπι (0-0).

Κερδισμένοι ωστόσο είναι οι φιλοξενούμενοι, όχι μόνο διότι είχαν νικήσει τον Παναθηναϊκό στο γήπεδό τους και τον «έχουν» στην ισοβαθμία, αλλά και γιατί έφυγαν από την Αθήνα με ένα θετικό αποτέλεσμα που θα τους βοηθήσει σημαντικά στην προσπάθεια για την είσοδό τους στα πλέι οφ του πρωταθλήματος. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι η ομάδα της Θεσσαλονίκης έχει να νικήσει το «τριφύλλι» στην έδρα του από το 2007, γεγονός που καταδεικνύει επιπλέον το χθεσινό τους κέρδος.

Συν τοις άλλοις είχαν στις τάξεις τους και τον κορυφαίο παίκτη του γηπέδου, τον Γιάννη Φετφατζίδη, οι εμπνεύσεις του οποίου προκαλούσαν τρικυμία στα μετόπισθεν του Παναθηναϊκού, με τον εξτρέμ του Αρη να έχει ένα γκολ σωστά ακυρωμένο στο 62’ καθώς ήταν σε θέση οφσάιντ και μια εντυπωσιακή ατομική ενέργεια δώδεκα λεπτά αργότερα όπου πέρασε σαν σταματημένους τρεις «πράσινους» πριν ο Διούδης αποκρούσει στην κλειστή του γωνία.

Ο Παναθηναϊκός από την άλλη πλευρά μπορεί να αύξησε το αήττητο σερί του σε οκτώ συναπτά ματς πρωταθλήματος, πλην όμως απώλεσε τεράστια ευκαιρία να βρεθεί στην 4η θέση της βαθμολογίας. Και σαν να μην έφτανε αυτό, είδε και τη Λάρισα να τον περνάει στον βαθμολογικό πίνακα και να μένει έστω και οριακά εκτός εξάδας.

Το «τριφύλλι» από το χθεσινό ματς είχε να επιδείξει μόνο το ότι απώλεσε την κορυφαία υποσχόμενη ευκαιρία του αγώνα: το δοκάρι στο 82΄ στην κεφαλιά του αρχηγού του, Δημήτρη Κουρμπέλη, μετά από εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Ζαχίντ από πλάγια αριστερά.

Πέραν αυτής της στιγμής και ορισμένων εμπνεύσεων του Ζαχίντ από τη στιγμή που πέρασε στο γήπεδο στα μέσα του δεύτερου ημιχρόνου, οι «πράσινοι» παρουσίασαν το απόλυτο μηδέν στο δημιουργικό σκέλος και δεν εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός ότι τα άκρα του Αρη είχαν εμφανή προβλήματα. Βέβαια, πέραν του Χατζηγιοβάνη δεν υπάρχει στο ρόστερ αξιόλογος εξτρέμ και το «τρικ» του Δώνη να περάσει στο αριστερό «φτερό» τον Μακέντα από το 43΄ μέχρι το φινάλε δεν είχε τα προσδοκώμενα αποτελέσματα.

Ο Φετφατζίδης, που το καλοκαίρι είχε προταθεί αλλά οι «πράσινοι» έκαναν… πίσω και πήραν τον Μολό και τον Μπεκ, θα ήταν «ταμάμ». Με την ειδοποιό διαφορά ότι αυτός έπαιζε στην αντίπαλη ομάδα και έκανε «όργια». Το μοναδικό όφελος για τον Παναθηναϊκό έχει να κάνει με ένα 20χρονο παλικαράκι, τον Κώστα Αποστολάκη.

Επαιξε για πρώτη φορά σε ντέρμπι που απαιτούσε ψυχικά αποθέματα και τη μέγιστη δυνατή συγκέντρωση, βρήκε στον τομέα ευθύνης του έναν ποιοτικό ποδοσφαιριστή με διεθνείς παραστάσεις, τον Μπρούνο Γκάμα, και τα πήγε περίφημα. Τον έκανε αλλαγή με την ανασταλτική του προσήλωση, απέφυγε τα λάθη ακόμη κι όταν έμενε τελευταίος στην άμυνα μετά τα «πράσινα» κόρνερ και όταν έπρεπε, έβγαινε στην επίθεση ως έξτρα παίκτης από δεξιά.

Τα βαριά χαρτιά του Παναθηναϊκού ωστόσο δεν τράβηξαν, όπως συνέβη και με τα αντίστοιχα του Αρη, με εξαίρεση τον Φετφατζίδη. Οι δύο ομάδες αλληλοεξουδετερώθηκαν και μοιραία φτάσαμε στη λευκή ισοπαλία, που χαρακτηρίζεται δίκαιη.


● Παναθηναϊκός (Γ. Δώνης): Διούδης, Αποστολάκης, Νούνες, Πούγγουρας, Ινσούα, Κουρμπέλης, Δώνης, Μπουζούκης (74΄ Χατζηθεοδωρίδης), Χατζηγιοβάνης (66΄ Ζαχίντ), Μακέντα, Περέα (83΄ Καμπετσής).

● Αρης (Μ. Ενινγκ): Κουέστα, Ρόουζ, Δεληζήσης, Βέλεθ, Κόρχουτ, Σάσα, Ματίγια, Φετφατζίδης (90+2΄ Ντικινί), Γκάμα (58΄ Μαντσίνι), Λάρσον (71΄ Τόνσο), Ιντέγιε.

● Σκόρερ:

● Διαιτητής: Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας).

● Κίτρινη: 39΄ Δώνης.

● Κόκκινη: