Η κατάκτηση του Europa League από την Τσέλσι, σε βάρος της Αρσεναλ, ξεκαθάρισε το τοπίο των πιθανών αντιπάλων του Ολυμπιακού στον β’ προκριματικό γύρο του Champions League. Για την ακρίβεια, οι υποψήφιοι αντίπαλοι των «ερυθρολεύκων» είναι πλέον δύο: η Βικτόρια Πλζεν και η Αϊντχόφεν.
Σε απλή μετάφραση, από τη μία είναι η τσεχική Βικτόρια Πλζεν που θεωρείται βατός αντίπαλος και από την άλλη η ολλανδική Αϊντχόφεν, σαφώς πιο επικίνδυνη, αν αναλογιστούμε ότι πάλεψε μέχρι τέλους με τον Αγιαξ για την κατάκτηση του τίτλου στην Eredivisie. Τελικά έμεινε στη 2η θέση με 3 βαθμούς διαφορά.
Με προπονητή τον Μαρκ Φαν Μπόμελ, η χρηματιστηριακή αξία του ρόστερ της τοποθετείται πάνω από 200 εκατ. ευρώ. Επίσης, μην ξεχνάμε ότι προέρχεται από μια σεζόν στην οποία συμμετείχε στο Champions League. Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί στις 18 Ιουνίου, το πρώτο παιχνίδι θα γίνει 23-24 Ιουλίου και η ρεβάνς 30-31 Ιουλίου.
Αν ο Ολυμπιακός προκριθεί στον επόμενο γύρο με θέα τους ομίλους, τότε θα περιμένει να μάθει τον αντίπαλό του σε νέα κλήρωση που θα γίνει στις 22 Ιουλίου (αγώνες 6-7 και 13 Αυγούστου). Αν αποκλειστεί, θα συμμετάσχει στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League.
Στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League βρίσκονται ήδη έξι ομάδες: Πόρτο, Ντινάμο Κιέβου, Μπριζ, Κρασνοντάρ, Μπασακσεχίρ και ΛΑΣΚ Λιντς, οι οποίες θα γίνουν οκτώ με τις δύο που θα προκριθούν από τον δεύτερο γύρο.
Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν την τέταρτη υψηλότερη βαθμολογία με 44.000 βαθμούς και ως εκ τούτου, αν προκριθούν στον τρίτο προκριματικό, θα είναι στο γκρουπ των ισχυρών. Ακολουθούν τα play offs, που είναι το τελευταίο εμπόδιο πριν από τους ομίλους του Champions League, όπου θα συμμετάσχουν 4 ομάδες για 2 θέσεις.
