Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Την απόκτηση του Ματιέ Βαλμπουενά προανήγγειλε με δήλωσή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90.1» το αφεντικό του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης.

Αυτό σημαίνει ότι μετά την παραμονή του Σα, αυτό θα είναι το δεύτερο «χτύπημα» των «ερυθρολεύκων» στη μεταγραφική περίοδο, η οποία είναι ιδιαίτερα κρίσιμη, με δεδομένο ότι οι Πειραιώτες προετοιμάζονται να διεκδικήσουν την επιστροφή τους στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και την ανάκτηση των πρωτείων στην Ελλάδα.

Ο 34χρονος Γάλλος εξτρέμ αναμένεται στην Αθήνα την ερχόμενη Κυριακή για να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και μετά να υπογράψει το συμβόλαιό του.

Τη σεζόν που τελείωσε, ο Γάλλος άσος, είχε 31 συμμετοχές στη Φενέρ για λογαριασμό της οποίας πέτυχε 4 γκολ και μοίρασε 8 ασίστ.

Αρχικά θα υπογράψει μονοετές συμβόλαιο με προοπτική ανανέωσης για άλλον έναν χρόνο και σύμφωνα με πληροφορίες, οι αποδοχές του θα κινηθούν πάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ.

Ο βραχύσωμος επιθετικός, με ύψος μόλις 1,67, ήταν ο πιο κοντός παίκτης στην αποστολή της Εθνικής Γαλλίας για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας το 2014.

Ωστόσο τον βοήθησε στην ανάπτυξη της ταχύτητας και στην ικανότητά του να ντριμπλάρει. Γι’ αυτό και το προσωνύμιό του είναι «le petit velo» που σημαίνει «μικρό ποδήλατο».

Την επικείμενη απόκτηση του Βαλμπουενά, που ξεκίνησε την καριέρα του το 2001 από την Μπορντό, επιβεβαίωσε μιλώντας στον «Real FM» και ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Γιάννης Μώραλης, ο οποίος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο οι «ερυθρόλευκοι» να κινηθούν και την απόκτηση του Σουηδού, άλλοτε επιθετικού του Παναθηναϊκού, Μάρκους Μπεγκ.

Μια υπόθεση που είχε συζητηθεί, είχε ατονήσει αλλά όπως φαίνεται θα επανέλθει στο προσκήνιο, από τη στιγμή που η οψιόν για την παραμονή του Χασάν κρίνεται πολύ υψηλή.

Από εκεί και πέρα πρέπει να θεωρούνται δεδομένη η απόκτηση των Ντουρμισάιρ, Ραντζέλοβιτς και Κάιπερς, ενώ παραμένει στην τελική ευθεία η συμφωνία με τον Ρούμπεν Σεμέδο, ο οποίος προορίζεται να καλύψει την νευραλγική θέση του στόπερ.

Εννοείται πως ο Ολυμπιακός έχει να διαχειριστεί και τα θέματα των παικτών του που είναι περιζήτητοι από ομάδες του εξωτερικού.

Η «Ρέκορντ» επιμένει πως η Μπενφίκα προσφέρει 8 εκατομμύρια ευρώ για τον Λεονάρντο Κούτρη, το όνομα του Κώστα Φορτούνη αναφέρεται συμπεριλαμβάνεται στη μεταγραφική λίστα τουλάχιστον 5 ομάδων, αλλά όλα δείχνουν ότι ο Ολυμπιακός σύντομα θα του επεκτείνει το συμβόλαιο, έπειτα από προσωπικό ραντεβού που θα έχει ο παίκτης με τον Βαγγέλη Μαρινάκη. 

Τέλος, άδεια να ενσωματωθεί με μια εβδομάδα καθυστέρηση στην προετοιμασία του Ολυμπιακού, που ξεκινάει στις 10 Ιουνίου, εξασφάλισε από τον Μαρτίνς ο νεοαποκτηθείς Σενεγαλέζος στόπερ Ουρσεϊνού Μπα.

Ο λόγος είναι ότι πρέπει να ξεκουραστεί μια και η νυν ομάδα του, η Γκαζελέ Αζαξιό, θα παίξει μπαράζ με τη Λεμάν στις 2 Ιουνίου για να διεκδικήσει την παραμονή της στη Β΄ Γαλλίας.