Στις δύο φορές που οι οπαδοί της Ρεάλ Μαδρίτης αποφάσισαν να αποδοκιμάσουν τον Γκάρεθ Μπέιλ δεν μπορούσαν να φανταστούν ότι θα συνέβαλλαν στην αγωνιστική του μεταμόρφωση… προς το χειρότερο! Οι αποδοκιμασίες ακούστηκαν αρχικά στον αγώνα με την Εσπανιόλ και κατόπιν με τη Ρεάλ Σοσιεδάδ. Και τις δύο φορές, αιτία ήταν η έλλειψη ομαδικότητας που επέδειξε ο Ουαλός φορ. Προτίμησε να μην πασάρει σε συμπαίκτη του (την πρώτη φορά στον Κριστιάνο Ρονάλντο και τη δεύτερη στον Χάμες Ροδρίγες) προκειμένου να επιδιώξει να τελειώσει τη φάση μόνος του. Κάτι που είχε κάνει και στο «Μεστάγια» με τον Καρίμ Μπενζεμά.
Μετά τα δύο αυτά επεισόδια, ο 25χρονος επιθετικός έχει αλλάξει το στιλ του. Εκτοτε έχει επιχειρήσει 12 σουτ σε 540 αγωνιστικά λεπτά, ήτοι ένα κάθε 45’ – πολύ πιο χαμηλά από το ένα σουτ ανά 22’ που είχε μέχρι και την αναμέτρηση με τη Σοσιεδάδ. Επιπλέον, έχουν αυξηθεί ελαφρά οι σέντρες που επιχειρεί: πλέον σεντράρει μία φορά ανά 20 λεπτά, ενώ πριν ήταν μία ανά 24 λεπτά. Στατιστικά που χρήζουν προσοχής, καθώς στους δύο από τους έξι τελευταίους αγώνες ο Κριστιάνο απουσίασε λόγω τιμωρίας και ο Μπέιλ ήταν ο ηγέτης της επίθεσης της «βασίλισσας».
Η αλλαγή του στιλ έχει τις συνέπειές της: ο Μπέιλ έχει χάσει την επαφή του με τα δίχτυα. Εχει να σκοράρει από τις 24 Ιανουαρίου, ήτοι έχει μείνει άσφαιρος επί 7 αγώνες και αυτό είναι το χειρότερο σερί του από τότε που κατέφθασε στη Ρεάλ Μαδρίτης.
