Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Η βία ξαναχτύπησε στο ποδόσφαιρο. Αυτή τη φορά στην Ιταλία, όπου σκοτώθηκε ένας οπαδός της Ιντερ στη διάρκεια επεισοδίων με τιφόζι της Νάπολι πριν από τον αγώνα των δύο ομάδων το βράδυ της Τετάρτης στο Μιλάνο.

Οι αψιμαχίες προκλήθηκαν από περίπου 100 οπαδούς των «νερατζούρι», που είχαν και τη στήριξη ομοϊδεατών τους από το Βαρέζε και τη Νίκαια οι οποίοι είχαν καταφτάσει στο Μιλάνο ειδικά για τον αγώνα. Οπλισμένοι με αλυσίδες, σωλήνες και σφυριά, επιτέθηκαν στα μίνι λεωφορεία που μετέφεραν τους οπαδούς της Νάπολι, τραυματίζοντας τέσσερις από αυτούς.

Οπως κατόπιν δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας της πόλης, Μαρτσέλο Καρντόνα (πρώην διαιτητής της Σέριε Α μάλιστα…), «ήταν μια ξαφνική επίθεση την οποία δεν μπορούσαμε επ’ ουδενί να προβλέψουμε».

Μέσα στη σύγχυση, ο 35χρονος οπαδός της Ιντερ Ντανιέλε Μπελαρντινέλι χτυπήθηκε από ένα αυτοκίνητο.

Μάλιστα οι φωτογραφίες και τα βίντεο που ήρθαν στα χέρια της αστυνομίας από κινητά τηλέφωνα έδειξαν ότι το δυστύχημα προκάλεσε ένα SUV σκούρου χρώματος και όχι τα μίνι βαν των οπαδών της Νάπολι.

Οι ίδιοι οι οπαδοί των «παρτενοπέι» εντόπισαν τον τραυματία και βγήκαν αλλόφρονες από τα λεωφορεία φωνάζοντας: «Τι κάνετε; Δεν βλέπετε ότι υπάρχει πεσμένος εδώ;» Σύμφωνα με τη διήγηση του αρχηγού της αστυνομίας, οι οπαδοί της Ιντερ μετέφεραν τον τραυματία στο κοντινό νοσοκομείο Σαν Κάρλο, όμως παρά την πολύωρη χειρουργική επέμβαση, ο Ντανιέλε Μπελαρντινέλι υπέκυψε στα τραύματά του χθες το πρωί.

Η αστυνομία έχει ήδη συλλάβει τρία άτομα και συνεχίζει τις προσαγωγές, όσο παράλληλα αναζητεί τον οδηγό του μοιραίου οχήματος. Ο Καρντόνα τόνισε πως θα εισηγηθεί το κλείσιμο της εξέδρας των φανατικών της Ιντερ έως τα τέλη Μαρτίου, όπως και την απαγόρευση της μετακίνησής τους μέχρι την ολοκλήρωση της φετινής σεζόν.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας, Ματέο Σαλβίνι, προανήγγειλε συσκέψεις στις αρχές της νέας χρονιάς με τους συλλόγους της Σέριε Α και της Σέριε Β και των οργανωμένων οπαδών, προκειμένου να βρεθούν λύσεις: «Είναι απαράδεκτο εν έτει 2018 να σκοτώνεται κανείς επειδή πηγαίνει στο γήπεδο να παρακολουθήσει ποδόσφαιρο. Δεν πρέπει να υπάρχει χώρος για τη βία στα στάδια».

Η ασχήμια του οπαδισμού έκανε την εμφάνισή της και μέσα στο «Τζουζέπε Μεάτσα». Στη διάρκεια του αγώνα Ιντερ-Νάπολι (για την ιστορία, νίκησαν 1-0 οι γηπεδούχοι), ο αμυντικός των «παρτενοπέι» Καλίντ Κουλιμπαλί δέχθηκε φραστική επίθεση με ρατσιστικά συνθήματα από τους οπαδούς των «νερατζούρι».

Ο Σενεγαλέζος μπακ απάντησε χθες μέσω Twitter: «Είμαι περήφανος για το χρώμα του δέρματός μου. Για το ότι είμαι Σενεγαλέζος, Ναπολιτάνος, άνθρωπος». Πρόσθεσε πως το μόνο για το οποίο μετάνιωσε ήταν ότι άφησε με 10 παίκτες την ομάδα του όταν αποβλήθηκε με δύο κίτρινες κάρτες.

Ο δήμαρχος του Μιλάνου, Τζουζέπε Σάλα, είπε χθες πως ένιωσε ντροπή για τις ρατσιστικές εκδηλώσεις στο «Μεάτσα» και ζήτησε συγγνώμη εξ ονόματος της πόλης στον αμυντικό της Νάπολι.

Και ο προπονητής των «παρτενοπέι», Κάρλο Αντσελότι, αντέδρασε έντονα: «Ζητήσαμε έως και τρεις φορές να διακοπεί το παιχνίδι για τα συνθήματα και τις κραυγές που ακούγονταν από τις εξέδρες. Εγιναν συστάσεις από τα μεγάφωνα, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Ολο το γήπεδο “βομβάρδιζε” τον Κουλιμπαλί και, όπως είναι φυσιολογικό, ο παίκτης εκνευρίστηκε, όσο ήρεμος κι αν είναι συνήθως», είπε στη συνέντευξη Τύπου για να προειδοποιήσει κατόπιν: «Αν επαναληφθεί ανάλογη ρατσιστική συμπεριφορά στο μέλλον, θα αποχωρήσουμε χωρίς δεύτερη κουβέντα από τον αγώνα».

Ποινή δύο αγωνιστικών στην Ιντερ

Οπως ανακοίνωσε χθες η Ιταλική Λίγκα, η πειθαρχική επιτροπή της επέβαλε ποινή δύο αγώνων κεκλεισμένων των θυρών στην Ιντερ για τη ρατσιστική συμπεριφορά των οπαδών της στη διάρκεια του αγώνα με τη Νάπολι. Συγκεκριμένα τιμωρήθηκε για «προσβλητικά συνθήματα με χαρακτήρα ρατσιστικό και με χαρακτήρα τοπικό». Τα πρώτα είχαν αποδέκτη τον Καλιντού Κουλιμπαλί και τα δεύτερα, τους Ναπολιτάνους οπαδούς. Η Ιντερ θα αγωνιστεί χωρίς θεατές στο ματς Κυπέλλου με την Μπενεβέντο και στην αναμέτρηση πρωταθλήματος με τη Σασουόλο.

Τιμωρήθηκε με δύο αγωνιστικές όμως και ο Κουλιμπαλί της Νάπολι, λόγω της αποβολής του με δύο κίτρινες κάρτες, αλλά και επειδή «χειροκρότησε ειρωνικά τον διαιτητή του αγώνα».