Ο Ζοσέ Μουρίνιο, ανακουφισμένος μετά τον πρώτο του τίτλο στη δεύτερή του θητεία στην Τσέλσι -το κυριακάτικο Λιγκ Καπ επί της Τότεναμ-, στρέφει την προσοχή του σε δύο από τα «ιερά τέρατα» της ομάδας του: τον Τζον Τέρι και τον Πετρ Τσεχ, που διαπραγματεύονται το μέλλον τους.
Οπως πιστοποίησε χθες ο Πορτογάλος τεχνικός, ο Τέρι θα παραμείνει στο «Στάμφορντ Μπριτζ» και την επόμενη χρονιά. Ο Αγγλος αμυντικός, που την Κυριακή άνοιξε το σκορ κατά των «Σπιρουνιών», αναδείχθηκε κορυφαίος παίκτης του αγώνα αλλά, με συμβόλαιο που λήγει τον Ιούνιο, είχε πρόσφατα δηλώσει πως «μάχομαι για το μέλλον μου στον σύλλογο, για το μέλλον της οικογένειάς μου και δίνω τα πάντα. Μου είχε πει ο Μουρίνιο πως αν δούλευα σκληρά, θα πρόσθετα χρόνια στην καριέρα μου και πως αν δεν δούλευα, θα έρχονταν νεαρότεροι παίκτες να μου πάρουν τη θέση».
Οπως όλα δείχνουν, ο τεχνικός της Τσέλσι εκτιμάει την εργασιακή ηθική του Τέρι, ενός από τους μόλις τρεις παίκτες που έχουν αγωνιστεί βασικοί σε όλους τους φετινούς αγώνες της Πρέμιερ Λιγκ. Οπότε και θα προσφερθεί στον αρχηγό των «μπλε» η 12μηνη επέκταση του συμβολαίου του, ώστε να αγωνιστεί για 18η σερί σεζόν στον λονδρέζικο σύλλογο. «Οταν επέστρεψα στην Τσέλσι, ο Τζον προερχόταν από δύσκολη περίοδο», δήλωσε ο Μουρίνιο. «Πέρσι ήταν πολύ καλός, ενώ φέτος είναι ακόμα καλύτερος. Οπότε έχει μπροστά του χρόνο για να συνεχίσει να απολαμβάνει το ποδόσφαιρο μαζί μας».
Τα πράγματα είναι διαφορετικά με τον Πετρ Τσεχ. Ο Τσέχος διεθνής τερματοφύλακας ήταν μεν βασικός στον τελικό της Κυριακής, αλλά πλέον είναι δεύτερος τη τάξει πίσω από τον εξαιρετικό Τιμπό Κουρτουά. Κάτι που έχει καταστήσει σαφές ο Μουρίνιο, που θεωρεί τον νεαρό Βέλγο ως το μέλλον της Τσέλσι. Ο Πορτογάλος τεχνικός θα ήθελε μεν να κρατήσει τον Τσεχ στο «Στάμφορντ Μπριτζ», όμως γνωρίζει ότι αυτός ίσως ζητήσει μεταγραφή. Είναι άλλωστε μόλις 32 ετών και έχει αρκετά χρόνια μπροστά του για υψηλού επιπέδου ποδόσφαιρο: «Δεν πιστεύω ότι ο Πετρ είναι τύπος που πείθεται εύκολα, ό,τι κι αν του πω εγώ. Απλά θα χάσω τον χρόνο μου. Θα πάρει την απόφασή του, είναι πολύ ώριμος και θα κάνει ό,τι καλύτερο για τον ίδιο και το μέλλον του. Εγώ θα περιμένω, ελπίζοντας να παραμείνει στην Τσέλσι».
