Τον περασμένο Σεπτέμβριο, όταν ξεκινούσε το Τσάμπιονς Λιγκ, η Λίβερπουλ υποδεχόταν στην πρεμιέρα την Παρί Σεν Ζερμέν.
Οι Αγγλοι δημοσιογράφοι, στη συνέντευξη Τύπου του Γιούργκεν Κλοπ πριν από το ματς, επέμειναν στον τρόπο παιχνιδιού του Νεϊμάρ, στους θεατρινισμούς του, ότι επιδιώκει να πέφτει για να παίρνει φάουλ –ήταν πρόσφατα και τα όσα είχαν συμβεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας.
Ο Γερμανός προπονητής της Λίβερπουλ είχε υπερασπιστεί τότε τον 26χρονο άσο: «Ολοι οι παίκτες επικεντρώνονται πάνω του, δέχεται πάρα πολλά φάουλ, είναι έξυπνος και προσπαθεί να προστατευτεί. Τον καταλαβαίνω. Ο Νεϊμάρ είναι φανταστικός παίκτης…».
Δύο μήνες αργότερα όμως εκείνα τα εγκωμιαστικά λόγια έχουν ξεχαστεί. Μετά την προχθεσινή αναμέτρηση μεταξύ Παρί και Λίβερπουλ στο «Παρκ ντε Πρενς», που τελείωσε με νίκη της πρώτης (2-1), ο Κλοπ δεν μπορούσε να συγκρατήσει τον εκνευρισμό του:
«Κάθε ομάδα μπορεί να χάσει στο Παρίσι, ούτε θα πω ότι η Παρί δεν άξιζε να νικήσει. Δεν ήμασταν αρκετά ήρεμοι, ούτε παίρναμε τις καλύτερες δυνατές αποφάσεις στην επίθεση. Στο βʹ μέρος ήμασταν καλοί και πιέσαμε, προσπαθήσαμε. Εμπόδιο όμως στάθηκαν οι 500.000 διακοπές στο παιχνίδι! Είμαστε η πιο fair play ομάδα στην Αγγλία, αλλά σήμερα οι αντίπαλοί μας φέρονταν λες και ήμασταν χασάπηδες! Επεφταν συνέχεια κάτω, λες και τους δίναμε συνέχεια αγκωνιές. Εξυπνη τακτική, τι να πω, από τη στιγμή που την επέτρεψε ο διαιτητής (σ.σ. η Λίβερπουλ τελείωσε το ματς με έξι κίτρινες κάρτες)».
Και ο Γερμανός τεχνικός κατονόμασε τον βασικό υπεύθυνο: «Ειδικά ο Νεϊμάρ έπεφτε κάτω σαν ετοιμοθάνατος και το επόμενο λεπτό σηκωνόταν και έτρεχε πιο πολύ από πριν. Ολοι έπεφταν. Αυτό δεν είναι πια ποδόσφαιρο…».
Την αντίδραση του Κλοπ δικαιολόγησαν οι Αγγλοι σχολιαστές μετά τη μετάδοση, όπως για παράδειγμα ο Τζέιμι Κάραχερ («ήταν ντροπιαστικά όσα έκανε ο Νεϊμάρ…»), αλλά και το σύνολο του Τύπου στο «Νησί» που μιλούσε για βουτιές και παντελή απουσία αθλητικού πνεύματος.
Στο καθαρά βαθμολογικό κομμάτι όμως της υπόθεσης αυτή η ήττα στο Παρίσι αναγκάζει τη Λίβερπουλ να νικήσει τη Νάπολι στο «Ανφιλντ» στην τελευταία αγωνιστική -και μάλιστα με συγκεκριμένα σκορ- προκειμένου να προκριθεί στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ. Αν η Παρί κερδίσει τον Ερυθρό Αστέρα, τότε οι «κόκκινοι» χρειάζονται νίκη επί της Νάπολι με 1-0 ή με διαφορά δύο γκολ και άνω.
Αν όμως η Λίβερπουλ, η Νάπολι και η Παρί ισοβαθμήσουν στους 9 βαθμούς (σε περίπτωση νίκης της Λίβερπουλ και ισοπαλίας της Παρί δηλαδή), τότε η αγγλική ομάδα θα τερματίσει πρώτη και η δεύτερη θέση θα εξαρτηθεί από το σκορ στο Ανφιλντ.
